Pages

nuffnang x

Friday, October 30, 2015

Tidak saya tidak bela jin...saya cuma ada botol ajaib ni ja

kalau korang dalam dilema untuk situasi2 di bawah aku ada jawapannya...

situasi 1:
Tetiba jam dah pukul 6.30am...baju anak belum iron...baju laki belum iron...breakfast anak belum siap...time tu pulak anak ada periksa dan hari tu jugak ko ada lecture tepat pukul 8am dan ini lecture yang last untuk semester tu

situasi 2:
Tetiba je dpt call dr opis perkhabaran boss2 besar cari ko sebab tetiba jek fakulti ko kena audit..boss kata datang sekarang jugak

situasi 3:
Tetiba jek ko dapat call dr opis ko kena ganti masuk perarakan konvo...ok sekarang perarakan akademik semua kena duduk atas stage...mengadap audience ok...ko ada masa 10 minit jek nak bersiap sbb ko ingat hari tu nak masuk lambat kira selamatla kan...

situasi 4:
Husband ajak jenjalan tetiba jek takde angin takde ribut tapi dengan syarat 15minit jek nak bersiap sbb takut parking kat mid valley habissssss....arrgghhhh yg ni haku tension...kalau lambat jejalan kat pekan tg malim ja...siap kena hugutttt

situasi 5:
Dah 10 minit berlalu dan 5 minit lagi mesti husband dtg siap sound "...laaa tak siap2 lagi keeee...karang parking habisss"....

jangan rissooooo...aku ada solution yg terbaik utk semua situasi...bukan...aku takde bela jin pon...tp ada botol ajaib


tadaaaaa...

pernah dengar ke...


yang ni color brown...acik tak pernah la seumur idup try foundation mahupun BBcream color cekelat ni dik sepet...tapi try jugak lah kan...sebab acik memang cerewat utk guna BBcream kulit sensetip sebagaimana orangnya...cara penggunaan senang ja...picit je botol chomel tu. (love the packaging)...dan ianya water based...don't worry senang nak cuci...dan boleh la start ratakan di muka




see...belah kiri pakai BBcream...belah kanan original...mmg kulit flawless..boleh tutup pori2...senang dan zup zap zup zap letak compact powder pastu tampal lipstik without eyeshadow or maskara...hahahahha ya...acik mmg sempoi...unless la bapak kimi ajak gi dating



ko nampak...gelap cerah..gelap cerah..gelap cerah...opkos la yang cerah tu dah ditepek BBCream...yg gelap berkilat tu without BBcream....


acik memang cadangkan semua wanita2 diluar sana kalau nak muda remaja silalah guna BBcream SeqyBeauty..

(please click for link)

(please click for link)

untuk orang yang nak beli and nak tau info boleh click link di bawah:

tapi kalau nak yg beli dari website...boleh click link ni:

tak pon korang wasap jek ke no: Whats App 011-2107 6726.

Nak skodeng IG seqybeayty silakan lah ye


tetiba jek color brown tu dapat blend dengan kulit dengan chanteknya...walaweiii...terkesima kimi tengok kejap...




Thursday, October 01, 2015

PhD kecil tapi signifikan: Lain padang lain belalang, lain penyelia lain bicara

Ya saya setuju prof...3-4 tahun lepas saya juga sering bertanya kenapa setiap kali saya membentangkan idea secara beramai2 mahupun membuat proposal defense SV2 saya tidak pernah ada bersama saya...kadang kala agak cemburu juga dengan kawan-kawan yang sentiasa saja di backing oleh SV masing2...ada masanya bila bertemu penyelia utama beliau nampak mengantuk dan menguap beberapa kali...tapi dengan status "pensyarah sementara" saya bulatkan hati dan nekad..langgar je semua halangan....alhamdulillah berbekalkan kepercayaan penyelia utama dan dua orang penyelia bersama akhirnya saya faham mengapa...main SV lebih berminat sekiranya saya berjaya mempertahankan setiap hujah2 saya sendiri tanpa memerlukan pertolongan darinya...bermakna setiap benda yang saya 'present' mestilah relevan...setiap prob statement mesti clear...bermakna saya sedar dan tahu apa yang saya buat...apa yang saya hadapi...setiap kali terkandas saya cari semua penyelia2 saya...alhamdulillah mereka sedia untuk menolong...bukan sahaja masa bergelar pelajar bahkan sampai sekarang saya masih lagi refer mereka tiap kali saya stuck dlm memikirkan research2 yg sedang saya buat...

masa viva May, 2013 masih terngia2 di telinga apabila Prof Zarina Syukor  berkata...SV tidak dibenarkan bersuara sepanjang sesi viva dijalankan...dalam hati penuh berdoa ya allah kau permudahkanlah segala2nya...

terima kasih prof KO, PM Dr Nazlia, En Zamri atas kepercayaan, latihan, semangat dan segala2nya yang dicurahkan pada saya...ya prof Kamil...apabila ada yang bertanya apa rahsianya saya juga menyatakan perkara yang sama...saya bernasib baik...bernasib baik diberi SV yang sangat membantu...bernasib baik diberi semangat...bernasib baik dari rakan2 yang lain...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails