Pages

nuffnang x

Friday, March 14, 2014

Bandung Day 3

Day 3 hari shopping yang benernye...hahahah sbb tu gamba kurang...byk gamba kain jek...separuh hari dekat rumah kain, pastu separuh hari dekat pasar baru sambung pulak dekat FO..huh penat...sampai apak kimi tertinggal2 camera la...sib baik budak kedai tu jujur...berlari apak kimi gi FO tu balik...

tunggu pak iman...atuk wan sempat gi dating kat jalan braga tu...bli buku laie

inilah rumah kainnnn...datang la satu kumpulan ni...tarik punya tarik sampai runtuh lah kain tu...apa yang pekerja rumah kain tu mampu cakap adalah "assstagfirullahhalazimmmmmm...assstagfirullahhalazimmmmmm.....assstagfirullahhalazimmmmmm..." beberapa kali dan aku mampu tersengeh2 jek...seyes klaka...dia kata sebelum ni tak pernah pulak runtuh kain2 tu...semalam lagi ramai tapi tak runtuh bukkkk....

untuk yang nak kawen mmg haven la dtg sini...kain lace bapak murah...aku kata kat adik aku sok kalau ko nak kawen datang sni tau...ajak aku...tak pon kumpul duit kita dtg sesama...beli kat sni jek suma...sonang...murah pon murah

abes kat pasar baru dlm kul 5...kami singgah rumah tas...aku tak berkenan dgn handbag2 kat sni...sekadar tgk blh laaaa...

malam sambung shopping ke FO...tak bli pape pon kat FO cuma kat SECRET ni canteekkkk

ape lagi...gamba la

dari 9 pagi sampai 9 malam mau kimi tak penat....

huh...pedulik hape dia...buat jadik katil lagikk kat sni

ni lepas insiden apak kimi tertinggal camera dkt salah satu FO yang ado...ha..cuak kejap gile kot kalau D7100 tu ilang

lepas insiden apak kimi berlari lepas tu atuk kejar lepas tu penat patah balik...jadi kami pon ambik gamba untuk dijadikan kenang-kenangan....sib baik jumpa balik...orang kedai tu siap anta budak gi cari kitaorang la...adusssss



Bandung Day 1
Bandung Day 2
Bandung Tour Guide

Tuesday, March 11, 2014

Bandung Day 2

Bangun pagi siap2 semua aku dengan wan lah yang paling awai bangun...breakfast dekat hotel...pepagi ni makan nasikk...wa...wa tak lalu betul la..jadi wa makan mee goreng jawa...macam magee goreng jek gamaknya lepas tu makan jemput2...lepas tu tibai soto...tapi tak sehebat coto makassar padang...janji isi perut jek ek

dunkin donut ado...banyak plak tu

2nd day kami ke tangkuban perahu...kalau kome tengok google map idak le jauh kan tapi sbb kan jalannya satu lane jek lepas tu mendaki sikit jadi macet ya ammpun...dan mcm biasa aku salute pemandu2 indonesia ni walaupun di padang mahupun di bandung...jakarta mmg takde dlm itinerary ye...saya tak tahan dengan jam... 

naik avanza...tengokkk...nak gak bersempit2 tu padahal maksu duduk sorang2 jek dkt belakang....kami berempat duduk satu row dengan atuk...adoi la kimi...

on da way nak ke tangkuban perahu cuaca walawei...best syiok banyak ibarat cameron highland...nyaman kecuali macettt jek tak tahan...

lebih kurang 45 menit-1 jam la nak sampai sni..tapi time ni baru lepas ujan sejuk wa cakap luuuuu...nak2 lagi tak bawak sweater ape pon..sib baik mmg standby jacket utk kimi

pintu masuk sekali dengan bayaran...bayar di sini ya

ni lah ghupanya tangkuban perahu...berasap lagi...dekat atas ni sejuk ya ammpun...baru lepas ujan..tu pon nak gerimis lagi...lagi lah acik sejukkkk...angin bertiup jek rasa mcm...OMGeeeee.....



dlm ni banyak kawah...kalau larat ko blh pegi smp keliling...tapi bila petang dia tutup...sbb bau belerang kuat sangat...



dekat sana jangan lupa makan ketan bakar (pulut bakar)...nak2 cuaca sejuk gile makan plak panas2 mcm 2 hari tak jumpa makanan la...aku tak cuba jagung cuba ketan bakar jek...mmg terbaikkkkkk...lepas tu layan mandrek jgn lupaaaa....blh panaskan badan

mintak pak iman singgah ladang teh...nak tengok sama ke idak dengan m'sia...hot spring aku tak pegi sbb lebih kurang hot spring sg klah jek kannnn...kan...kannn

sampai ke atas kitaorang naik...walaupun sama mcm cameron tapi feeling dia sangat lain...entah kenapa aku rasa sini lagi sejuk dari cameron

on da way turun singgah floating market...kimi bagi makan arnab...tapi hari ahad ramai sgt orangnya...arnab ni dah tak termakan carrot2 suma...buat dek jek kat kimi

pandai kan deme..siap buatkan lubang untuk arnab2 ni lagi

this is how floating market look like...apak kimi kata kalau orang tu tercurah minyak panas dia blh terjun jek dlm tasek...senang...orang bapak gile ramai...dlm gamba jek tak ramai kan...kalau realitinya mak datukkkkkk...dari lapa aku terus rasa kenyang...kat sni blh tukar free drink..satu tiket satu welcome drink...tapi tak best sbbnya orang ramai ngat..

disebabkan perut dah berkeroncong...gile ko dah pukul 2 tak mkn lagi kan...jadi pak iman kata tak jadi ke kg daun sbb nak kena booking dulu..maka kami terus ke sapu lidi...sapu lidi pon sapuk lidik la pak...laper bener ni

sapuk lidi punya landscape walawei...duduk 5 jam pon takpe..tenang..tapi nak ke pondok kami tu jauh la..rasa mcm pusing satu padang bola plak..yang peliknya takde agas atau nyamuk...maybe ikan dlm kolam ni banyak bener....

kat sni makanan sunda...tapi aku suka toilet dia...lawooooooooo...ada surau kat sni blh singgah solat dulu

habis makan suma dah capek...singgah bali house FO....tengok2 cuci mata...rasanya kat sni kena pandai pilih...aku tak pegi semua FO sebabnya blh dpt kot kat M'sia...masuk jejalan sambil kimi buat onar sebabnya dah penat

dlm mmg bali laa

abes ke situ singgah toko tiga...depan toko tiga ni ada mamat yang jual fridge magnet...kat sni murah dari memana tempat sbb dia offer 7 keping 100k dlm sekeping tu ada 6 set semuanya...ko darabla dlm 42 keping blh dpt 100k...aku dah janji nak promote tu jadi jgn lupa cari dia depan toko tiga ya...kami tak beli jeans pong kat sni...tak berkenan


balik dah mlm...penat bener..mkn dekat bawah hotel jek la...harga takde la mahal walaupun nampak kelas...masih lagi murah

ni maksu...teringin nak makan ramen...berangan kpop letuwww

Bandung Day 1
Bandung Tour Guide

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails