Pages

nuffnang x

Monday, February 20, 2017

Surabaya (Day 2)

smp Batu tak ingat pukul berapa...kali ni kami booking rumah bapak rainhard dr Airbnb...alhamdulillah pandai Pak Marji cari rumah...Batu sgt best...lagi sejuk dr Cameron Highland..

smp malam...rasa dekat pukul 11pm...sgt gelap...sesekali bau taik lembu jek...kami ingat belakang rumah ni kandang lembu...rupanya kebun orang...ni vie dr balcony


View tepi...chantekkk 

Satu malam dekat sni...host sgt peramah...bibik yg jaga rumah pon sgt baik...tudung tetinggal bapak rainhard siap call lagi kata barang tertinggal.. 

Batu: https://www.airbnb.com/rooms/5528793

cantek kan...nk tgk detail view website kat atas

next trip ke coban rondo...sblm tu singgah kejap di pasar batu...avokadonya ya ampun murah bangattt...


Coban Rondo tu air terjun...

next ke ladang apple...petik apple sendiri...walaupun kecikkk tapi manehhh


on da way nak ke Malang (ingatkan dekat...bapak sedara jauhnyeee)..kami singgah ke muzium angkutan...ingatkan muzium biasa...tapi yg lelain beria nk nyinggah....acik follow je





mmg berbaloi la dengan bayaran...mcm dekat set Hollywood...gamba cantek dekat insta malas plak nk mengopinye..

blk dr muzium angkut...terus ke Malang...haihhhhh macet...macet...teka pukul berapa smp malang....pukul 12am ok...pukul 12....dh la malam nk cr rumah dekat malang plak...kali ni rumah booking airbnb jugak tirah yg pilih...sekali kurang bersih...toilet kasi 2 bintang jek...next time kalau nk pilih rumah cari betul2...baca review bebaik itu nasihat acik...apa pon kalau Batu tu sejuk...Malang dua kali ganda sejuknya...kalau nk rasa winter tak perlu ke amsterdam...di malang pon ada











1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails