Pages

nuffnang x

Tuesday, August 11, 2009

Baby among three new A(H1N1) deaths

hmmm...please do something..so scary la H1N1 ni..minggu ni mama dgn abah decide taknk hantar kimi ke nursery sampailah H1N1 ni mula reda..(tp baru jek bayar duit nursery..huk..huk..huk..tak bley ambik blk)..baby adlh salah seorang yang berisiko besar untuk kena dan takde potensi utk recover.. sampai hari ni jek dh 32 yg meninggal dan dlm 24 jam sahaja 203 kes baru dilaporkan dan 15 di ICU..ya allah selamatkan lah mereka..amin..

so aper yg patut kita buat ek nk prevent benda ni..yg kuar kat berita hari2 najib ckp risau..risau..risau..bila mama kuar tgk orang ramai buat dek jek..siap gi billion tak pakai mask lagi..bawak baby lagik..aiyak...tak wisau ke

ok..walaupun nusery kimi depan umah mama dan abah pikir baik ambik langkah berjaga2 kan..sbb tiap kali kimi blk nursery mesti batuk dan selsema..takpe la duit blh cari..kimi kat ne mama dgn abah nk cari..then bila hakimi dh pon duduk kat rumah..maknanya mamanyer jadual pon kenalah berubah..kalau dulu time study 10AM smp 4PM la ni mama kena start bila kimi dh tdo sampailah kul 6AM..siang hari utk review article tu pon kalau kimi dlm mood yg baik..nk wat cm ne kan..darurat skang nih..huk..huk..huk..


2 comments:

the vulnerable am said...

ermm... su.. doa ni x betul nih... mungkin yg invent doa nih seorang dr aliran syiah(taasub kpd saidina ali) cuba ko try google... rasanya ade orang bg hujah dh pasal ape doa nih x betul...

atoyis said...

ooo ye ke..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails