Pages

nuffnang x

Wednesday, January 13, 2010

edit photo contest


According to mak ngah (aka mak ngah radio) gambar kimi yang latest ni lagi canthek dari lepas...so cik Ros saya nk tukar gambar untuk contest cik Ros nih ek..
memula decide nk guna gambar hakimi seperti di bawah:

Title: The 3 of hakimi
Picture Location: Japanese village, Bukit Tinggi


Original picture

tetapi setelah dikomen oleh makngah diubah kepada next picture. Jadi GAMBAR YANG DIPERTARUHKAN UNTUK 'EDIT PHOTO CONTEST' INI ADALAH SEPERTI DI BAWAH:


Tittle: You are my little angel...

Effect: 1. utk wing, hakimi and flower gunakan blur motion utk dptkn effect mcm tgh terbang
2. bg gunakan blur lense
3. grass gunakan stamp tool gunakan tool yg sama jugak utk edit gambar2 korang dh crop tu.
4. nk nampak sumer layer same color gunakan satu layer yg lain ambik color cm coklat2 kuning then jadikan layer sbg soft light.

GAMBAR DI BAWAH ADALAH GAMBAR SEBELUM DIEDIT:


p/s: mama terpaksa reduce size file utk memudahkan proses upload..tu pasal la gambar yang telah diedit tu kecik

7 comments:

Pisyek said...

hoho... hebat3...

menarik gambar anda itu...

terase jeles pun ade.. hehe...

Mrs Hafiz said...

aku rase baik anta gamba yg latest entry tu masuk contest ni. lagi cantik kot

larasephia said...

omg, akak, comey terlampau sgt2 lah little angel pnye pic tu. geram rasenye! huuu

atoyis said...

lara: secomel orang yg mengeditnya..huahahah

cik ros said...

hye..thnks join contest cik ros..=D

gud luck ye..

slm perkenalan dr cik ros=))

Mrs Hafiz said...

kan aku da kate. gamba tu lagik cantik. aku nk masuk gak. da edit baik punye. tak sempat save, hafiz off notebook. cess. so aku letak je yg lama pun.

Yeast said...

cantik cantik. nice edit

nanti nak try juga ah buat

heheh rajin2 lah buat tutorial yer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails