Pages

nuffnang x

Friday, May 21, 2010

Now I know why kimi keep saying " maa...akut...Hantu.."



pagi tadi bila saya hanta kimi ke nursery saya lihat semua kawan2 kimi tengah lepak2 depan TV termasuklah teacher sekali (huwaa....gayanya cam lepak kat kedai kopi la pulakkan)..tapi apa yg memeranjatkan saya adalah..mereka sedang tengok cerita hantu yer..tp ada la nampak gamba cm suspen skit cm gamba hantu..rasanya tv3 kot..dan lagi teacher dia siap kata.." Hhaaa ambik la..hantu"

see..no wonder la kimi asyik kata.." akkut hantu " uish..dengan susah payahnya dari kecil saya ajar kimi supaya tak takut hantu tapi sekarang sudah tukar maaa..agak mengecewakan di situ..sejak dua menjak ni jek yg menjadi2..sebelum ni kimi no hal punya kalau nk masuk bilik ambik menan sebab lampu tak bukak

hmm apa yg perlu saya lakukan yer..???perlu ke saya jadi ultramen cosmos dan mem 'fire' teacher Ria itu..kalau ikut kan hati nk jek kan..tp bila mengenangkan kimi kena duduk dgn dia di nursery jadi saya rasa baik saya cari alternatif lain di rumah dengan menyatakan/membuktikan pada kimi " KIMI..HANTU TAK WUJUD SAYANG" walaupun pada hakikatnya saya adalah penakut kui..kui..kui

p/s: Kimi mana blh takut2..nanti kalau abah de keje malam sape nk temankan mama kat umah kalau kimi takut..cukup le mama sorang jek yg takut




8 comments:

Sheila said...

biasa la budak2... perasaan takut akan wujud.. lama2 nanti hilang laaa

nabilah_2908 said...

hehe..comel jer kimi tu..

erm..myb kena bagi tau pada cikgu kimi..jgn takut2kn budak dgn cerita2 hantu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKANAN COMEL

atoyis said...

sheila: risau kimi takut smp ke besar..

nabil: tu le..teacher pon bukan2 jek

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..ni la salah didikan budak2 masa kini..lebih ditakutkan dengan hantu dari takut Tuhan.. tapi ramai yG tak perasan..bertindak la apa yG patut

Nia said...

salam ziarah,..

banyak sgt citer hantu kat Tv tu,..tu la pasalnya..huhu

atoyis said...

hantu dh kuar tv sekarang ni

limaedua said...

p je bagitau gaya ultramen cosmos ngn cikgu Ria tu..mengajar ntah bukan2 kat budak2 kecik yang ofcoz percaya je semua..takkan yang itu yang diajarnya pada budak2..memang tengok tv tak salah, tapi pilihlah siaran yang elok..kita bukan hantar nursery then macam letak tumpang umah orang..kene adalah input yang elok..banyak lagi benda menarik yang diorang bole pupuk pada budak2 tu..bertindak sebelum terlambat su..

atoyis said...

kak ju..nnti akan ku fire teacher itu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails