Pages

nuffnang x

Friday, June 18, 2010

saya teringin nak beli jam

saya adalah teringin untuk membeli jam
tapi budget bulan ini adalah macam haram
(usih..sekali macam pantun daa)

last sekali saya pakai jam adalah pada tahun 2007
lepas tu jam swatch saya kehabisan bateri
sampai sekarang saya tak ganti-ganti
pemalaskah aku ini
tapi hajat di hati memang nak beli

ikutkan hati nak beli yang RM10 tu jek
awatnyer saya memang cheapskate
ader saya mintak budget orang
jadi suka hati saya la kan
RM10 hinggit ke RM300 hinggit ke

nape tetiba nak pakai jam ni
sebab saya dah penat asyik membelek tipon bimbit jek
owh lagi pon kalau ada kelas saya asyik refer jam laptop jek
kadang-kadang time management terlari skit
nasib baik student tak complaint

takpe la nnti saya pertimbangkan balik
dan fikir 100x yang mana patut dibeli
ikutkan nafsu memang sume nakkan
tapi kalau ikutkan budget dan keperluan ambik jek yg RM10 tu kan

bercerita pasal jam ni
saya ada satu cerita menarik
dulu2 time wat 1st degree saya adalah student schema nak mati
eceeehh puji diri nampak
tiap kali kena menapak dari 1st smp ke FSKTM saya mesti setkan masa
ada sekali jam saya rosak
dan saya takder masa nk kuar cari jam baru
aper yang saya buat adalah gunakan kaedah di bawah:

giler kan..saya gunakan kaedah matahari
saya tengok matahari dan saya tengok bayang-bayang
then saya pon start predict sekarang ni kul baper agaknya
time ni memang saya betul-betul mengong
lepas saya tersedar yang usaha saya itu tak berapa nak menjadi
saya gunakan langkah drastik dengan membawa jam loceng empat segi pulak masuk ke dalam lecture hall
kuang..kuang..kuang time ni saya memang jaga betul-betul takut masa lecture tetiba jam saya berbunyi
mau haru dibuatnya
naperla tak terfikir di kepala hotak ni untuk lari kejap ke mid valley dan dptkan jek jam yg baru
mengong lagi time ni
lagi saya bimbang kalau-kalau jam tu berbunyi time ambik exam
kalau alarm tiba-tiba bunyi time tu memang saya tak ngaku itu beg saya sebab dewan peperiksaaan UM tu besar giler..malu mak nokks

2 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe...sampai bawa jam loceng tu.. :)

hmm..ala jam 10 ringgit ok apa...if btry mati tkde la terkilan sngt..boleh beli lagi...nnti boleh buat koleksi.. :)

mcm sy dulu la..ms stdy mmg gila jam tngn...suka beli yg 10 ringt punya..bnyk juga yg dh dikumpul...tp syg.....masa hari2 terakhir kt hostel...lupa nk bawa balik kotak yg penuh dgn jam2 tu..Innalillah la jwbnya..:)

tp skrg guna yg mahal sikit..evn mahal...berbaloi..cz boleh pakai lama.. :)

adeh...panjg lk komen kali ni...sorry yupp...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AWSOME PHOTOGRAPHY

atoyis said...

itu la tah cam mana blh terpikir nak bawak jam loceng tu..bengot tul waktu tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails