Pages

nuffnang x

Tuesday, August 17, 2010

asam pedas melaka..tapi saya buat kat semenyih jek

menu berbuka semalam adalah daging masak asam pedas melaka.
niat asal sebenarnya nak masak ikan sumbat
tapi lepas singgah di kedai ternampak pulak bunga kantan terus tukar menu
nampak bunga kantan baru terasa nak makan asam pedas
nampak daun kesom baru rasa nak makan laksa
nampak serbuk kari baru teringin nak makan kari ayam
nampak daun kunyit baru ada rasa nak makan lemak kuning cili padi
nampak bekas buat roti jala (yg color kuning tu pastu ada lubang2 tu) baru ada feel nak makan roti jala
yer saya tahu
itu adalah satu sifat semulajadi saya
bukannya nampak ayam baru terasa nak makan kari ayam
patutnya nampak ikan pari baru terasa nak makan ikan pari asam pedas

hahahah tak tau mana yang silap
tercacat skit di situ
tapi according to apak kimi
asam pedas mama tip top
banyak kali tau berusaha nak buat asam pedam cenggitu

masa sahur tadi apak kimi offer
" kita beli jek la berbuka nanti..sebab semalam mama dah penat masak sume ni "

berbunga-bunga rasa hati
tapi since hari ni cancel join kolokium
rasanya better saya masakkan
sebab esok merupakan satu proses yang panjang
nak kena cari data
makanya mesti saya capek bila pulang
baru la boleh beli jek

gamba asam pedas takde ek..digi cam rosak lagi pon handpon ku menngong

5 comments:

nabilah_2908 said...

hehe...bagus la tu en hubby suka dgn asam pedas tu.. ;)

so..hari ni nak masak apa lak..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
MISS RED SAKIT

atoyis said...

tapi sekali sekala nak gak turun melaka cari asam pedas..kat ne tempat yg best ek

kak ina kl said...

salam ramadhan..akak pun camtu jugak..sebelum gi nak masak lain..bila dah sampai tenguk benda lain langsung tukar menu.

touya said...

kirim asam pedas kat sini boleh ?

nabilah_2908 said...

menjawab soalan semalam..

kalau kat melaka...nak asam pedas best...

boleh pergi ke SRI PERCIK..TOMYAM KLASIK..

kalau seafood..

boleh pergi ke MEDAN IKAN BAKAR UMBAI..ALAI..

nnti boleh la g tnya pakcik google tuk dptkn lokasi yg sebenarnya n macam mana rupa tmpt2 ni yupp.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEADER IMPIAN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails