Pages

nuffnang x

Thursday, August 26, 2010

last 3 days...

saya bz ahahhaha..
bulan ni 2 kali ponteng kolokium
mesti tak bape dpt sambutan
bulan posa la katakan
kalau tak takkan SV siap anta email lagik
tapi nak wat cam ne selasa lepas kena balik tg ambik charger laptop
sorry prof next month insya allah saya datang

semalam kimi nangis kat mama
kimi kata.." abah.."
mama kata.." abah work "
kimi kata.. " abah work..amma work..hurwaaaa.." dan terus nangis
alalallala syian anak mama nak wat cam mana mama bukan housewife sepenuh masa sayang

malam tadi
saya suka part ini
di mana kakitangan kerajaan akan dapat imbuhan sempena hari raya
yea..yea..duit raya free RM500
last year saya tak dpt pon duit raya itu tapi this year dia bagi sampai gred 1-54 (baik hati la pulakkan)
ooowwhhyeeaaa

pagi ni saya check maybank2u
sekali lagi owwhhyeeaaaa
claim oum sudey masyuk

tengah hari ni
tengah pikir lagi
bila la korang nak bagi claim SME saya tu
tak dpt claim SME camno nak buek soalan utk sem depan
takde semangat tau
takkan korang nak hold claim aku tu sampai satu sem lagi kot
kalau cam ni la gayanya next sem saya taknak jadi SME lagi la
majuk ni tau

kejap tadi
seriously saya tak blh tengok gamba budak yang menyusu dengan air kosong
macam kat dalam sesetengah blog
sebabnya saya rasa macam anak sendiri la pulakkan
yg takde anak lagi maybe tak paham
tapi yg ada anak mesti dapat merasainya















credit to timhar

hmm sedey kan..
owh ya tahun ni gak ramai yg nak kawin

ira jiah - pahang
intan - (yg ni wajib sebab sepupu) cameron/teluk intan
samsuri - (yg ni pon sama) gombak jek pon
poji - melaka
along none - sungkai

jadi mereka yg masih single marilah kita sama-sama mendirikan masjid yer
dan jangan lupa sila bagi tau tarikh awal2

dan satu nasihat saya

perkahwinan memerlukan pengorbanan
sejauh mana kau sanggup berkorban
sila tepuk dada dan tanya selera
bukan macam kebayakan cerita yang berakhir dengan .." they lived happily ever after.." cam cite2 disney
ko tengok cite shrek..tu baru sikit
bukan berakhirnya cerita cinta korang yer
tapi sebenarnya permulaan satu episod yang baru
kata en nazre perkahwinan tanpa pergaduhan tu
bukanlah satu perkahwinan yang bahagia
sayang tetap sayang dan pergaduhan akan mematangkan dan menambahkan kasih sayang
macam buat sambal takder asam, garam, gula kan
takkan sedapnyer sambal tu kalau takder semua tu

bila dah lama tak membebel beginila jadinyer
ahahahah apa2 pon yg single mesti tak faham kan
tet...stop kat sini sebelum merapu yg bukan2

ya allah aku mensyukuri segala nikmat yg telah kau berikan kepadaku dan keluargaku..amin

"Wahai Tuhanku, ilhamkan lah daku supaya bersyukur akan Nikmat Mu yang Engkau kurniakan pada ku dan kepada ibu-bapa ku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redhai: dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunan ku; Sesungguhnya aku bertaubat kepada Mu, dan sesungguhnya aku daripada orang-orang yang menyerah tunduk kepada Mu".

Telah kusiapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi
Sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang
Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami
Kerana engkau isteri…
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

5 comments:

nabilah_2908 said...

niat di hati mmg nk kawin...letih dh nk mnjawab soalan2 dari org..

tp apakan daya...belum sampai jodohnya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU BERBUKA - PART 1

JuJue said...

ambboiihhh soka hehhh dapat duit raya. nak jugakkkkkkkk waaarrrgghhh bos takmo bagi!

ehh bila kaki kimi tersepit? escalator ke apa? tak tahu pon.. bila bila? ada wat entry tu ke? tak perasan pon..nak baca nak baca. mana mana? (eh apsal ayat banyak ulang 2 kali nih?)

JuJue said...

ohhh hehehe... tak perasan perkataan 'imagine' tuh.. hhahahaa..
saspenn jer...

limaedua said...

su..is yg bakal kawin kt cameron/teluk intan tu kezen ang? kwn akk gak tu..kwn sha sebenarnya..jd kwn akk gak..congrats kt dia ek..=)

atoyis said...

is mana ni kak ju? yg kawin tu nama dia intan syuhada..tul ke ek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails