Pages

nuffnang x

Wednesday, April 06, 2011

giler kentang

Walaupun kerja banyak tapi tetiba saya ada hobi baru..giler kentang betul kan..belajar tak abis lagi tapi tup tup ada hobi baru..sebenarnya takder la baru sangat..dedulu masa mengandungkan kimi mmg giler mengait ni..sampai kan apak kimi pon naik pening..ha..aku yg mengait apak kimi pulak yang pening yer..tapi dulu giler chrochet tapi semenyak jumpa video knitting ni berkorbar2 jek rasanya nk mengait jarum dua


Inilah dia cubaan yang kali yg keberapa tah start dari petang semalam..dh bape kali bukak tah..tapi lastly jadi jugak..ini yg basic punya..bolehla..hati berbunga2 tau..sukerrrr..time giler chrochet dulu berjaya la jugak buatkan sweater utk kimi..tapi time tu belum tahu jantina baby lagi..mama ingatkan anak mama gegurl sekali keluar hero daa..pakai sweater tu  sekali jek..sebab kurang macho la skit..design dia design pompuan la pulak..takkan nk pakai kat kimi kan..jadi simpan dlm stor la gamaknya



ce tengok skit..walaupun herot bengot tapi pada penghujungnya dh jumpa dia punya tempo dan gayanya..arrghhh suka I ngah..ce tengok part start da..bengkak bengkok tak kemas langsung..takpe akan ku atasi masalah itu



Selama ni jarum knitting tu simpan dlm stor jek tak pon kimi buat main dram..lagi best kitaorg laki bini buat lawan2 pedang ala..macam prince of persia tu..dua2 berangan..tapi petang semalam lepas jumpa jek jarum knitting tu terus geledah cari yarn..pakai ler lebihan buat sweater kimi dulu..bila kimi balik sekolah seronok dia tengok mama tengah pegang jarum knitting..lagi la kimi seronok lepas kimi berjaya membelit-belitkan benang mama cam yg kat atas tu..sib baik ni trial version tau..

nanti nk try pattern lain..haish dugaan betul..di saat genting ni la nk timbulnyer hobi lain..ish..ish..ish

2 comments:

yatie chomeyl said...

i mmg xde bakat jahir menjahir or knitting nih. kalau i buat, harusss lah x jd apa2 out of the yarn tuh

atoyis said...

huhuhu tapi u reti masak laksam..ala..tetiba teringat entry laksam ari tu..teringin la pulak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails