Pages

nuffnang x

Friday, May 06, 2011

service astro macam taik

WTF ..(khas untuk astro)



hari selasa org astro datang tukar decoder dari lama ganti astro byond..lepas sejam tu dia kata kad tak blh pakai..belum activate..aku sabar lagi walhal dh 10 hari lepas aku ckp nk tukar byond..ok takpe aku kata activatelahkan..then dia call customer service guna phone dia still lagi tak blh activate dia kata kena call direct..ok aku sabar lagi..dia kata lagi nk guna phone rumah aku call astro senang skit..sebab nk activate cepat takpe aku sabar lagi..dh byk kali aku sabar ni..dia kata lagi customer service tu nk tlg activatekan dlm masa 3 jam. paling cepat dan paling lambat 3 hari..WTF aku tak sabar lah ni..ko memain ke aper..

hangin lah kan..aku suruh dia tukar decoder lama balik dia kata tak blh dh terminate..lagilah aku hangin rasa nk tarik jek rambut mamat tu..mamat tu blh kata decoder takder masalah yg problem smart card jek..dia punya part decoder jek smart card kena settle sendiri..

satu hari pon berlalu dan bila call customer service astro dia kata blh settle satu hari..takpe toy kata sabar dulu..sabar punya sabar dh masuk 2 hari tau..hari ke dua bila call dia kata astro punya server hang..pala hotak ko..logik ke server astro hang smp dua hari lepas tu tak blh buat registration utk smart card..pala hotak ko berjambul..aku pon org IT aper..bende2 lame ni tlh la jgnnk tipu..

masuk hari ketiga bukan stakat aku jek yg marah customer service astro..encik toy siap maki lagi org tu..ha..ni tahap dh tak blh nk sabar..bila lambat skit bayar ko suruh bayar extra RM20 la nk sambung balik tambah package de plak extra fee pebendenyer ni 3 hari takder coverage saper nk bayar ni..kalau service ranking tu ader 5, aku bagi ko 1 jek la kot..

3 comments:

limaedua said...

sabaq2 su..kadang2 cmtula..patut awak charge skali guna tepon awk free jek..manyak cantik..dengan ai sekali emo baco ~

adra217 said...

dah memang astro macam tu..nak buat macam mana...dah nama monopoli..cuba kalau ada tiga empat company macam astro ni..

adra217 said...

dah memang astro macam tu..nak buat macam mana...dah nama monopoli..cuba kalau ada tiga empat company macam astro ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails