Pages

nuffnang x

Friday, July 15, 2011

berlari-lari anak..mingir..mingir

tajuk..out langsung..ini adlh entry utk conference M-CAIT yg lepas...layan gambar jek la..seminggu berbengkel dan ber conference makanya seminggu jugak lah ambik coti tak buat keje..layannnn

M-CAIT adlh induk dlm tu ada 3 conference ICPAIR, STAIR dan DMO

Workshop pd hari pertama..from left abas, amir dan yg kiri sekali tu I tak kenal hahahah..yg dua lagi tu groupmate I..diaorg ok la blh bertolak ansur..blh share info..kalau kat Pattern Recognition (PR) group ni mmg jarang la nampak pompuan..majoriti member dia adlh lelaki dr timur tengah dan Indonesia

 
Cam biasa la..registration counter mesti la pompuan yg jaga kan..jadi kami makcik2 PR ni kena turun padang..sib baik pagi tu hujan..takder la panas sgt nk tunggu participant register utk workshop..

sume turun padang dan sume wat keje..sume jd multitasking..bendahari pon present paper..org yg jaga counter pon present paper..hahahha..suma buat slide last minute..sampaikan I punya slide pon salah la..

untuk keynote speaker PR panggil 3 org..yg ni assistant prof jan-mark geusebroek dr university of amsterdam..mmg digunakan tenaganya sebaik mungkin dr isnin smp jumaat..sangat jujur dlm memberikan comment..sanggup la bantu kitaorg yg 9 orang ni masa hari jumaat hari tu..bg opinion dan segala info yg blh support research kitaorg..dan time I punya session dia terpaksa belajar Jawi kejap sebsb nk pahamkan aper yg I buat..tp lastly dia paham..blh la pronounce few word in malay (tp yg rumi jek la) huruf Jawi mkn masa nk belajar

Kimi kata "amma kimi nk obot ni..obot yg boleh tendang bola..lari2 kejar bola"
hadoi..botak palo den kimi..mau ribu riban ni..dr bagi kimi robot ni baik mama dgn abah bg kimi adik jek..blh gak main bola tendang2

 
Hari ke dua baru STAIR bukak counter..

ni plak DMO..ha kan dh ckp..majoriti yg jaga kaunter pompuan jek..kalau ramai cm ni blh gak la tukar2 kan..heran  gak bila I smp jek kat sni kul 7.50am diaorg dh siap2 bukak counter..lastly bila disoal siasat baru le tahu bdk 3 org tu ada bilik kat stu...no wonder la blh dtg awal bukak counter..dlm tiga2 counter tu kitaorg jek yg bukak lambat...hahaha tu pon I dh try bangun kul 5.30 pagi..

Jeng..jeng..jeng inilah PR wakil ICPAIR..meh le register..yg len sume ramai wanita tp counter ni 3 org jek bunganyer..tunggu kak Ju la plak masuk..at least blh tambah sorang lagi

yang pakai kopiah putih tu adlh Tn hj hamdan abdul rahman..dia lah Jawi expert dan pakar bahasa yg I mention dlm entry2 yg lepas..sangat teliti buat keje..kalau mintak dia tlg review paper mmg terbaik la..teringat plak kat arwah atuk

2nd day punya registration ok la..sbb kebayakkan dh daftar semalam..tp kena handle sijil la pulakkan..

sesi petang I takder gambar sbb lepas keynotes session pg tu I present..hahahah giler rushing..sampaikan nk ambik gamba sendiri pon lupa..dh present baru sedar..halamak takder gamba la..ala..rugi..(gamba yg ko sibukkan yer)

lepas closing ceremony ni gambar PR jek..opening ko tak letak gambo pon kan..

Day 4..second workshop..uruskan workshop pulak..satu jek la pic..karang korang muntah pulak..ptg  ni baru le terhegeh2 siapkan slide utk esok sbb nk discuss dgn dia..haaaaa....semputtttt

Day 5..yg ni mmg takder gamba..sbb kita org yg 7 org ni dh nebes dh nk tunggu hentaman  nasihat drpd Jan-Mark pasal thesis dan paper kitaorg..kalau tanya sorang2 la mesti suma rasa cm nk gi viva jek hahahaha

p/s: sepanjang minggu ni kimi asyik sebut.." ammma...work..work..work..work..work..naper"
ala cian nyer..sorry syg nk wt cm ne..kalau tak work nnti tak dpt bli otomen lagi karang

2 comments:

limaedua said...

wah, kagum tgk group CAIT..akhirnya dpt jugak akak kenal mana satu Tn Hj Hamdan..insyaAllah su, meramaikan kaum hawa kan? hiks! nti akak masuk su lak dah abis..ahai, Dr. Su..amin =)

atoyis said...

amin..tp sempat nyer jumpa kak ju..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails