Pages

nuffnang x

Thursday, December 29, 2011

Cabaran # 3 - Family Day: Pulau Pangkor 24-27 Dec 2011

setahun sekali pakcik2 makcik2 sepupu sepapat akan gather ramai2 utk buat family day..seperti yg dh di plan tahun ni kita buat di pangkor..tema adalah "we love natural" yeessss I loike...camping2 tepi laut macam biasa cuma yang luar biasa adalah kena hangkut segala perkakas mak nenek nak camping dr jeti lumut smp ke jeti pangkor..transit naik van lagi..lemah lutut kalau tgk betapa banyaknyer barang yg nk kena hangkut tau..haaaaaiihhh semputttt

smp dkt jeti dlm pukul 3pm nk kumpulkan orang..nak kumpulkan barang mkn masa dekat 1 jam jugak lah..tu belum kira masa yg dh terbuang sbb nk cari parking..mula2 semuanya tersenyum lebar..pose semuaaaaa

tp ok jugak naik petang2 ni org tak ramai..beratur pon takdela lama mcm dulu2..dlm 15-20 minit dh blh naik feri..kekerapan feri adalah amat memberansangkan..

kat sana blh mintak pinjam troli..jeng..jeng..jeng jgn geleng2 pala..tu barang2 yg kena hangkut pakai troli..balance bawak pakai tangan yer..baru la berat sama dipikul ringan ko pikul la sendiri..


utk memastikan barang2 anda slamat smp ke destinasi akan ada dua check point..pastikan ada dua org standby dkt deck masa nk boarding dan masa utk smp utk pungggah munggah barang yg dibawa..kalau tak alamatnya lesap la barang ko


lepas tu smp ke jeti pangkor sila arahkan ahli anda untuk cari troli dan susun balik barang2 td cm asal..nampak tak baldi kecik merah tu..ha..kalau main tabo jek susun alamatnya akan terima nasib yg sama cm baldi tu..tolak punya tolak troli senget baldi terus jatuh dlm air..disebabkan baldi murah jd tak perlulah adegan selamat menyelamat cm scene bujang selamat tuuuu

smp pulau pang kor dlm kul 5pm..ambik dua van..utk angkut barang dan org..hahahah..satu van bayaran RM10..acik cakap penuh ke tak penuh ke dia ttp tunggu van smp penuh br jalan...masa turun kan barang org van tu ckp..bape lama nk duduk ni..kalau setakat sehari jek buat penat badan jek la..sbb bawak barang byk cenggini..

kat sni byk sotong kurita ni..yg lelain panggil dia Paul..Farizal dpt pancing 4 paul..esok hari kitaorg buat goreng kunyit..gamba sorong goreng kunyit takde sbb dh slamat msk dlm perut..blh tahan gak rasanya..sedap  smp jilat2 jari


yg si paul ni dok la nk lepaskan diri


skali dia buat aksi tegakkan tengkuk cm ni tetiba terasa..errkkkkk..geli mak tauuuuuuu


ni sebahagian drp kemah yg telah selamat didirikan...cm biasa mlm 1st adlh amat sukar skit sbb gatal sana gatal sni..well you know me..haktuihhh..tapi tempat adlh selesa la sbb kawasan tu org lain takde..tak mcm masa camping dekat bagan lalang hari tu..


mlm 1st adlh meeting aktiviti utk esok..penat weh mlm 1st tu..lepas meeting adlh acara borak borak sambil layan nescapeeee..masuk tdo pukul 1am..

nama pon pangkor kan..ko jgn la aspect pasir putih cam redang plak..tp best la tak cm PD..depan tapak camping adlh pangkor laut..yg ada BERJAYA resort tu le..mlm2 dkt pukul 12am ada boat smp tepi pantai..turun kan org..mak kata pelarian ke tu..kuang..kuang..kuang..tu la dia pekerja BERJAYA..depa gi keje naik boat..sampah2 pon dia buang kat pangkor..kutup dr pangkor laut hantar boat ke pangkor...oooo gituuuu

esoknya bdk2 ni dpt ketam..idup lagi..amatlah besar tp tak berbaloi nk goreng sbb sekor jek

lepas lunch start la sukaneka..kanak2 dulu lepas tu br la dewasa...yer cik kak baju putih tu dh cekak pinggang..lagi susah nk suruh org dewasa ni masuk barisan dr nk suruh bdk kecik beratur yer..

1st aktiviti adlh galah panjang..dh berkurun tak main game nih..ingat lagi ke aku ni nk berlari..ni apahal kimi pon nyelit ni..nnti kena langgar nangis pulak nntiiii..semangat tul mak ko belari kimi

at last..kena dukung gak kan..org lain nk belari dia pon sibuk suruh dukung smb nangis2

second game main bola tampar..hamek ko..tu pon dh lama aku tak tampa bola..jadi main jek lah kan..kitaorg ada 4 group hijau, merah, biru dan turquoise..naper turquoise sbb reben kuning takde..yg de turquoise jek..bagusssss...

utk tahun ni sukaneka dimenangi oleh rumah hijau..yes..rumah I lah tu kan..yg tu jek yg aku ingat rumah len aku tak pasti...tp hari Ahad tu ombak agak kuat la..berita kata air pasang besar..mlm pon angin adlh kuat...ingatkan nk hujan sekali gaun gugur jek..

hari isnin lepas sesi turun kemah masing2 buat sesi penyampaian hadian dan kemas lalu berangkat pulang ker rumah..ha..kat stu lagi satu cabaran..naper? ko lupe..barang2 sebeban tu nk kena hangkut blk ke jeti lumut..jd disebabkan ahli dh bertambah (sbb ada yg baru dtg hari ahad) dr 2 van guna utk dtg kitaorg sewa 3 van utk balik..cabaran blk pon besar gak sbb hari selasa sume dh nk keje..jd hari isnin tu jeti pangkor full..lumrah le tu..kitaorg ni redha jek la..berhimpit2 pon lastly selamat smp...sblm blk tm singgah kedai Jamilah kejap bli sotong2 bakar..murah gak lah hasil laut jamilah kat stu..utk acara next year..tungguuuu..

“Entri ini ditulis untuk cabaran #2 iPad MySuperKid yang direviu oleh    amyz  dan ditaja oleh Sentuhan Bayu

2 comments:

Pok Amai-Amai said...

Oh, salah satu task utk cabaran tu ke? Hiks~ Seronok baca. Suka baca bab sotong tu. Anyway, pegi sana duduk homestay ke?

atoyis said...

tak..duk dlm kemah jek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails