Pages

nuffnang x

Saturday, March 31, 2012

Pekeliling dah keluar tapi bila depa nk start bayar ni??

wink..wink
suka kan korang semua..gerenti la..mood: ka-ching (poket penut..duit kepok2)

semua mesti tanya pekeliling dh ada tp bila nk bayar nyer..kopak2 pon back dated dr bulan 1 kan..ce kira..mesti korang dh kira awal2..tak cukup jari tangan ce kira dgn kaki lak..kaya la kan..tp sekejap jek la

please jgn tanya bila gaji baru nk start sbb aku pon tak tau..nnti nk tanya apak kimi suruh dia risik2 bdk2 safeguard tgh bz ke tak? sebabnya tiap kali kerajaan nk bonus ke kerajaan dpt insentip ke mereka ni amatlah sibuk..bukan apa nk refill duit dlm mesin ATM..bz nk distribute duit..sebab tu la biasanya apak kimi akan tahu bini dia gaji awal ke gaji lambat..

ok..gaji baru dh start korang yg duduk kaunter tu sila tingkatkan prestasi ya..jgn dok jd makcik2 kerja kerajaan yg lama2 tu..apak kimi kata org kerajaan kalau keje lama2 smp pencen mesti stok yg suka sergah2 org kan..terutama yg ada kt kaunter...errrrr...no komen..jgn kata makcik2 ape yg aku nengok akak2 dan adik2 pon sama jek..kalau nk tengking student tu amatlah selamba badak..selamba gajah..selamba tenuk..

bukan semua la tp ada satu dua yg kekadang tu amatlah mencacatkan keadaan..kekadang tu aku emo gak la kan..akak ni nape..baru clash dgn boipren ke..takkan la menopos awal sgt kot..org lain gaji lg tinggi tp takde la plak layan studen cm tu...ha tp apak kimi kata tak baik wt cam tu...nampak sgt bias..jgn ungkit hal gaji...mereka2 ini adlh org2 terpilih kena jaga kaunter..mutation sebab tu jd garang..ko jgn slhkan gaji plak..jangan..jangan..ooo cm tu

tp bila kena akak2 dan makcik2 yg lemah lembut rasa nk tarik bangku bawak kek kaunter peh tu nk sambung borak sampai sok pagi..(ni kes org tak sedar diri le ni...keje tak siap ada hati nk ajak org len borang)..tp nk wt cam ne..mana2 aku pegi same jek peel dia..kat upsi ka..kat ukm ka...kat um ka..spesen..takpe la tepuk dada tanya selera..dan ingatlah pekerjaan tu pon satu ibadat..renung2kan dan selamat beramal...

nak kira gaji baru korang klik 'sini'
nak tengok pekeliling download kek sni plak 'sini'

kayo tak..kayo tak..hah kan..

2 comments:

limaedua said...

betullah, orang terpilih lah kot depa tu..kita pun orang terpilih juga..mangsa terpilih a.k.a student terpilih, berapa byk terpilih daa..

su, bgus jugak post awk ni..b'maklumat.. :)

atoyis said...

kak ju: nk wt cm ne mmg selalu jd insan terpilih :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails