Pages

nuffnang x

Monday, March 05, 2012

Sulam Bayang Elena RM70 rega mampu milik ni


Mesti korang nak tahu kan kenapa murah..sebabnya sebelum ni pernah jugak usha2 dkt blog2 lain dan dlm FB lain tengok mak datuk ni rega2 yg mampu milik oleh mak2 datin jek ni..teringin nk beli tp tak mampu jadi bila ada kesempatan pegi ke bukit tinggi dan bwk balik ke M'sia stok2 kain ala2 mak datin ni tak sanggup la pulak nk tekan korang kan..jadi lepas tolak campur semua RM70 tu dh termasuk kos pos kain sampai selamat sampai ke pintu rumah reader2 semua..sila buka mata besar2 dan bersedialah untuk telan air liur banyak2..ek takde la..rega mampu milik ni..kalau nk boleh email me at atoyissan@gmail.com

untuk tengok kain klik 'atoyis-shop.blogspot.com'

untuk lihat apa beza sulam bayang dengan sulam suji sila teruskan membaca perenggan seterusnya..ececeee mcm majalah la pulak..

sulam bukit tinggi ni dibuat menggunakan tangan..tangan ok...ta..ngannn..ko paham..paham ..ok..gamba adlh seperti di bawah..guna mesin jahit yg dulu2 tu..zaman nenek punya..mesin singer lama..beza dgn yg ada di kebanyakan toko di bandung..dkt bandung dia sulam guna mesin ko masuk jek pattern sesusah mana pastu dengan cepat mesin buat dan dlm sehari blh buat berpuloh2 kain..sebab tu murah..

tp kalau dekat bukit tinggi satu hari paling banyak pon dia boleh siapkan dlm 2 helai jek sulam bayang..tu sebab kalau nk ambik kain sulam ni banyak2 ko kena round satu pasar ateh tu sebab kalau ko dtg lambat tinggal 4-5 helai jek la..nk tunggu lain kena dtg esok tu pon sampai ada la dlm 6-7 helai lagi..jadi disebabkan orang2 bukit tinggi sulam sendiri jadi kualiti amatlah chantek..tak caya..cuba ko bli satu..ko tengok hahahahah..orang kata kalau nk cari duit cara goyang kaki ha mcm yg dkt bawah ni la..sambil goyang kaki duit masyuk (panng..mmg nk makan penampar kan)..

ni contoh sulam suji..sulam benang lebih kurang mcm ni cuma bezanya nnti aku tunjukkan

untuk sulam benang dia akan sulam atas kain yg jarang..biasanya dia guna elena atau chiffon..aku prefer elena lagi chiffon dia aku rasa keras..cm chiffon langsir dh gamaknya (panggg..kalau tokeh2 kedai tu dengar mampuih..anak sapa la tak sayang mulut ni)..dia akan sulam di bahagian belakang kain mcm gamba bawah ni

ok ini contoh sulam benang 

kasi close-up sikit..karang tak nampak plak

ok..korang jgn pakai bahagian belakang ni buat baju..silap tu..sah2 la nampak lain dr yg lain nnti..jadi hasil sulam bayang adlh seperti gamba di bawah

ha ko nampak tak..kelopak bunga tu ada warna pink..daun2 tu ada color ijoooo..nampak tak kamooo..sian..susahkan nk buat..

amacam..tergoda tak..beli jgn tak beli..
hari ni upload suku dulu sebab esok pagi nk gi beli kak 'jenab' utk memperagakan kain2 ni..guna patung separuh tu kurang umpph..
jadi beli jgn tak beli..nnti putih mato..rugi kamu..
RM70 jek sekali penghantaran pos laju..dijamin selamat sampai depan pintu rumah



berminat klik sini 'atoyis-san.blogspot.com
kalau nk order email me at atoyissan@gmail.com

5 comments:

umiyumi said...

Salam Su,
tahniah atas pembukaan kedai.. fullamak.. kenapa tak jd model sendiri tak payah beli kak jenab tu haha.. ni org buat kebaya ke?

atoyis said...

kak umi: tak semegah nnti rupa dia kalau jd model sendiri..tu dia tgh buat sulam dkt kain

~S~ said...

bile nk anta kat aku nih

atoyis said...

s: minggu ni bz rushing nk siapkan paper aku upload dlm fb dulu kalau sempat next week hantar

hannasaufeeloveshaklee said...

jemput singgah blog sy..
http://hannasaufeeloveshaklee.wordpress.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails