Pages

nuffnang x

Monday, April 23, 2012

Kita digemparkan dengan pelajar UPSI yang maut akibat terjatuh dari bangunan e-learning TETAPI...

Kita digemparkan dengan pelajar UPSI yang maut akibat terjatuh dari bangunan e-learning TETAPI...

tetapi ada pihak tertentu yang menokok tambahkan fakta sehingga mengakibatkan berita-berita yang tidak sedap didengar. Ini adalah link daripada sinarharian. Baca dan fahamkan. http://www.sinarharian.com.my/semasa/pelajar-perempuan-upsi-maut-terjun-bangunan-1.41919#.T5NXAiB-sls.facebook

ini pula adalah post FB salah seorang pensayarah UPSI




dan ini adalah pendapat saya: 

amatlah tidak adil bagi sinarharian membuat spekulasi menyatakan peajar terbabit TERJUN bangunan disebabkan mengaami tekanan perasaan sedangkan penulis artikel tidak kena langsung dengan mangsa berkenaan. Heading yg berebih-lebihan seperti "Pelajar perempuan Upsi maut terjun bangunan" hanya akan menambahkan penderitaan keluarga mangsa. sila letakkan diri anda dalam diri keluarga mangsa. Saksi bagi kejadian di atas hanya seorang sahaja. Walau bagaimana pun keterangan tidak boleh diambil kerana saksi masih lagi dalam keadaan terkejut. bangunan e-learning adalah bangunan baru. Hanya mereka yang bekerja lama di situ yang tahu keadaan gangguan di UPSI. Ada beberapa kawasan yang pernah mengalami unsur2 mistik. Jadi kepada semua pelajar UPSI perkemaskan diri dengan bacaan2 ayat suci dan jadikan sebagai peindung ye. Insya Allah kalau ada masalah kepada Allah sebaik-baik tempat untuk kita mengadu

Gambar mangsa saya tak upload untuk tidak mengaibkan mangsa. Al-fatihah untuk pelajar berkenaan.

4 comments:

yatie chomeyl said...

U staff UPSI ke babe?

atoyis said...

yup

Sidratul Muntaha said...

normal suratkhabar akan lebih sudu dari kuah
samalha dgn kes paper metro and kosmo dulu kes budak darjah 5 meninggal kerana keracunanan makanan kat pasar malam meru
sedangkan the whole family sakit kerana kes taun dikawasan taman yg mereka duduki
3/4 week on that ramadhan pendapatan ornag menjual trus merundum dek kerana fitnah sebegini.
totally non ethical.
bgsu jugak klu orang tak baca paper.
tu belum msuk lagi dgn kes politik yg tak sudah2.
belum lagi nak kira result sport toto and 4d bersepah2 dlm ruang iklan suratkhabar tu.

atoyis said...

Sidratul Muntaha: mmg tak blh percaya surat khabar ni..dh la berita salah..mengaibkan mangsa pulak tu..lagi sedih bila tgk penulis artikel ni org melayu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails