Pages

nuffnang x

Thursday, June 21, 2012

Eyriqazz vs Denaihati ? Duit free daripada Eyriqazz vs Denaihati? Saya nak..

Duit free daripada berblog siapa tak nak kan. Tapi kali ni saya terpanggi untuk sertai Cabaran SEO daripada Eyriqazz vs Denaihati. Nak test power jugak apakah saya yang kurang berpengalaman dalam IR boleh buat pak Google retrieve atoyissan dengan menggunakan crawler nya?? jeng..jeng..jeng

sesungguhnya gambar ini tiada kaitan dengan isi entry. Saya cuma teringin untuk ke perhentian. apara..

Untuk yang tak pernah dengar SEO adalah search engine optimizer. Bagaimana untuk gunakan search engine google dgn lebih efisyen lagi. Bermakna kalau kita bukak bisnes jual tudung dan user search 'tudung bawal baru' jeng..jeng..jeng blog ko dapat 1st hit. acaner tu. untuk yang berminat nak tahu boleh baca ni 'SEO-google'. 

Walaupun saya ni orang AI, guna rule based, fuzzy, nlp dan sewaktu dengannya secara jujur kalau nak suruh saya buat biz website dan jadikan 1st hit..rasanya agak sukar di situ melainkan saya masukkan unique keyword. contohnya kalau korang search 'kimi kpj' dekat google baru keluar blog ni sebagai 1st hit. tapi kalau dah ramai-ramai guna keyword yang sama contohnya 'sulam bukit tinggi' crawler akan lebih tertarik kepada website yang gunakan keyword 'sulam bukit tinggi' sebagai header dan domain name nya. haaa..acaner tu..nak lagi paham baca ni 'SEO-google'.

Tapi saya respect sama eyriqazz. Contest ni secara tak langsung akan naikkan traffic tuan punya blog dan dalam masa yang sama akan jadikan eyriqazz punya hit duduk dlm top 10 utk google search engine. Dua-dua untung. Peserta untung tuan punya umah pon untung maaaa...Tabik spring la..toing..toing..toing..

waa...saya pon tak pernah dpt hit sbyk 500++ utk keyword fatin liyana. owh aku baru kenal fatin liyana ni masa tengok contestant utk levis. Tu pon masa vote utk fillanie. tetttt...fokus. lari benor isi entri ko ni. 

kan kalau ado pon tak sampai 60 keyword. 



p/s: cabaran SEO makin sengit..good luck untuk semua peserta..

26 comments:

Ikhwan Reyes said...

tumpang backlink boleh?

Eyriqazz vs denaihati

atoyis said...

sila-sila

hasrul hassan said...

As-Salam.
Belum apa2 dah naik first page dah blog ni .. hebat ..hehehehe

atoyis said...

hasrul hassan: sekadar mencuba dan terus mencuba :)

Djdanchef said...

wahh good luck! tak reti sal seo ni..hmm

Coretan anuar said...

Good Luck Tuan Rumah..

Memang best dapat masuk Contest SEO macam ni.. ;)

Myvitrd said...

good luck bro..

saimi said...

semakin meriah nampaknya contest cabaran seo Eyriqazz vs Denaihati

atoyis said...

Djdanchef: gud lucj jugak. Ni pon 1st time join contest seo ni

Coretan anuar: yup. Byk knowledge yg blh dipraktik kan utk contest yg mcm ni

Myvitro: gud luck dkt hang jugak

Saimi: yup. Penaja pon nampak meriah jugak

MalaysianCareerJobs said...

good luck yer....

atoyis said...

MalaysianCareerJobs: tq..gud luck jugak

Juan said...

saya baru sahaja join tadi

atoyis said...

juan: good luck juan

PuteraNazran said...

Tahniah bro, saya baru jugak join, sama2 kita usaha untuk menguji tahap SEO masing2. Tahinah sekali lagi..

reezluv said...

apa pun selamat berjaya hendaknya :D

Suliana Sulaiman said...

PuteraNazran: Good luck Putera

reezluv: tq reezluv

wazy said...

good luck

Juan said...

ramai join, best

booBlogs said...

join sekadar memeriahkan kontest. nak lawan otai otai seo memang tak la.

ProfHariz said...

Free? Rasanya tak kot. Kena usaha lebih-lebih baru leh dapat RM500 tu

Cikgu Az said...

semua ni otai dan taiko blog..blog sy ibarat semut merah jer huhu

my blog :http://roadsector.blogspot.com/

Express Bus From Singapore To Pulau Pinang Penang said...

i like your blog. i can found a lot of information at your blog, thanks for your sharing.appreciate it.

Express Bus From Singapore To Kuala Lumpur KL
Introduction of Express Bus service from Singapore to and fro Malaysia
The most comprehensive tourists guide in Singapore
The most comprehensive tourists guide in Malaysia

ProfHariz said...

Contest SEO Eyriqazz Vs Denaihati : Blogger Malaysia sudah hampir ke penghujungnya. Hanya berbaki
10 hari sahaja untuk 10 September 2012. Selamat Maju Jaya PH ucapkan :)

Anonymous said...

Thanks for sharing such a pleasant opinion, post is nice,
thats why i have read it completely

Visit my web-site: homepage

Anonymous said...

Hi, yup this post is in fact nice and I have learned lot of things from it about blogging.

thanks.

my site - francis perkins apush

Anonymous said...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I don't know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Also visit my homepage: frankrijk vakantiehuisjes []

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails