Pages

nuffnang x

Wednesday, May 06, 2009

montessori lmab dan hakimi

Buat julung-julung kalinya kimi ikut mama dan mak ngah pergi pesta buku..best sgt2 tp yang tak seronoknya kimi taknk duduk dlm jogger...jenuh mama kena dukung guna mei tai..kimi suka semua buku...buku utk kids semua lengkap..terutamanya grolier..mama terkandas sekejap kat stu..adeh tak reti nk cabut plak tu..walaupun buku dia complete tp mama rasa rega dia mahai ya amat..setakat ni kalau mana2 parent tu creative dlm mendidik anak guna traditional method pon blh success tau..lagi pon upsi selalu share info dkt staff ttg mcm mana nk bg pendedahan awal kpd kanak2..yang penting kena rajin praktikkan jek..

Dlm dok round2 tu lastly mama jumpa montessori..lepas offer dari 130++ terus jadi 30 hinggit jek..disebabkan offer yang mendadak tu terus jek mama bli..dia nyer mood time tu cm nampak clearence jek hehehe..




Untuk 1st month ni mama start with the letter a..ambik skit idea dr grolier sbb kimi pon baru jek 11 bulan lebih mama spend dlm 3 minit jek utk bacakan dkt dia ..aaa for apple..aaa for arrow..aaa for ant..aaa for axe dan dlm masa yg sama ambik jari kimi dan tracekan dkt kertas pasir yang dh siap dibentuk bagi abjad a tadi..tp kejap jek kimi bg attention lepas dengar jek lagu tigger and pooh terus ilang focus..kena byk2kan sabar ler jawabnyer..rasa berbaloi sangat montessori ni sbb dia include sekali dgn cd audio mcm mana nk pronounc setiap abjad dengan betul


2 comments:

the vulnerable am said...

30 ingget?? alahai! apsal ko tak beli dua set???

atoyis said...

ler maner nk tau..kalau tak gerenti aku dh borong nyer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails