Pages

nuffnang x

Thursday, June 25, 2009

1st day hakimi ke nursery



Naper mama dh lama tak update blog..heheheh bzz ler syg oi...lepas abis cuti sekolah yang penuh dengan kenduri kendara hari tu..hakimi pulak kena demam campak..3 hari dia demam..2 kali ulang alik klinik..tp mama suka gi pusrawi kajang tu..servis tip top..dan puas ati ler dengan doc nyer consultation..lepas kimi baik demam dan badan naik ruam merah..kitaorg takut kena denggi jek sbb kat badan kimi byk kesan gigitan nyamuk..lepas jumpa doc sekali dia kata campak daaa..aisey

as usual mama pon start ler membuka kamus perubatan zaman2 lampau dan dengan konfidennyer siap bagi kimi minum air kelapa lagi..sampai jek klinik doc kata tak blh minum air kelapa..jeng..jeng..jeng oo tak blh ker..naper ek..sbb kata doc biasanya kalau demam kita tinggi bila minum air kelapa nnti dia akar kuar spot merah cm campak nampak tompok2 merah besar..sbb dia nyer reaction dgn ayour kelapa tu..oo gitu ker..

ok abis cite kimi..kimi sekarang ni dh siahat walafiat pon..bila dh sihat mama dan abah decide nk hantar kimi duduk nursery..try jek la dlu..tak sure lagi aper reaction kimi..suka ker nangis ker..tp 1st day kimi di nursery..time anta pagi tu dia dok sengih jek..confuse mama..tul ke nih..balik jek ambik dia dok teriak..rerupanya anak mama nih takut dgn org ramai..bila ramai jek budak kerumum kat dia ..per lagi terus nak dukung dengan teacher..takutt...aiseh..tak macho ler cenggini..

pagi tadi 2nd day kimi di nursery..kali ni antar jek nangis..nk dukung jek dgn mama..hmm lagi ler mama wisau..abah jek yg rajin call nursery tanya progress kimi..eii mama tak blh ler takut dengar suara kimi menangis..sayu nnti..akakakah (as usual drama queen kan)..nursery kata kimi dh tdo..susu makan suma cukup cuma still nk berdukung takut dengan bdk ramai2..masuk 2nd day ni suma bdk2 dh kenal kimi..dr jauh lagi nampak kimi datang terkedek2 depa dh start laung .."kimi..hakimi..hakimi.." waaa glamour anak mama kejap walaupun dengan muka yg mencuka sbb kena tinggal..takpe syg petang karang mama bwk gi kedai ek..borong susu awak..lagi pon gaji dh masuk ni ngeh..ngeh..ngeh


Mcm yg mama pernah janjikan dulu..
ini ler mei tai yg mama bli dr snugg baby
very comfortable


1 comment:

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails