Pages

nuffnang x

Wednesday, May 19, 2010

Cara tangani baby dari menangis malam..(amalkan doa nabi sulaiman)

Entri yg berkaitan dengan Doa Nabi Sulaiman ni mama pernah post tahun lepas..tapi masa cari2 tu tak jumpa la pulakkan..just nk share dekat mummies di luar sana yg ada anak kecil...atau mereka2 yg nk kuar gi memancing ker atau blh di amalkan masa nk kuar gi hutan utk camping ke kan..

kekadang tu bagi mereka2 yg ada anak kecil mesti risau kan anak2 mereka dok nangis tiap2 malam..dedulu kimi pon pernah gak cm tu..memula bila orang kata..jangan bawak anak kuar malam..ni agaknya kena tegur kot..atau pun orang kata..budak tu nampak benda tu..memula mama mcm tak berapa percaya..disebabkan influence drp ayah saya yg ala2 brutal (berani giler)..i mean bukan dia tak percaya suma benda2 ni tp dia lebih kpd open minded at least kalau dh sure ada benda tu baru dia kata ada..selagi tak nampak dengan mata pala sendiri maknanya assumption jek la tu..

uish tapi anak dia terbalik la pulakkan..brutal2 mama pon kalau blh jgn la ko tunjukkan muka ko kat depan aku..mau demam seminggu nnti..nk lalu..silalah lalu jek..jgn sesekali ko tanyang muka cantik ko kat aku..

so bila refer balik kat tokyang laki..dia suruh mama amalkan doa nabi sulaiman..utk kimi..lagipon dulu2 mama duduk area bukit beruntung..dalam satu blok apartment tu ader la 3-4 buah rumah jek yg ada penghuni..yg lain suma kosong..so doa nabi sulaiman adalah seperti berikut:

Doa nabi sulaiman:


untuk bacaan yg jelas boleh refer dekat website darul syifa ni yer
p/s: pesan atuk lagi..insya allah kalau kita amalkan doa ni blh hindarkan kita dari kena serangan angin ahmar

3 comments:

Muhd Izwan Ikhmal said...

Thnaks 4 the valuable information..
=)

Ena said...

Thank 4 sharing..

bagus juge nie kan!.. :)

atoyis said...

welcome :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails