Pages

nuffnang x

Monday, July 05, 2010

to my dearest journal


Entri aku ni takder kaitan pon dengan Dato Shake tau aper lagi coklat shake. cuma ini adalah luahan hati seorang insan ke atas jurnalnya. ko nk baca boleh baca tapi yang rasa takder kaitan tu baik tak payah bacalah sebab kalau korang baca mesti sakit hati korang.

This entry aku dedicate kan kepada insan yang suka sangat buat cerita jaga tepi kain orang, jaga rumah tangga orang sebab rumah dan tangga diri sendiri takde. jadi yang lebih afdal dia suka nyibuk dengan life orang lain dan mula membuat cerita ikut sedap mulut dia yg masam tu jek memburukkan orang lain. huis panjang nyer. senang cerita mesti korang faham kan orang jenis ni macam mana tak pernah puas tengok orang lain dapat kebahagiaan.

Then kalau semua permintaan sultan tak dipenuhi maka murkalah sultan kan lepas tu macam2 la cerita yang timbul. Sebenranya dh penat dh nak kata mulut buaya bolehla ikat tapi mulut orang takkan ko nk letak salotep kan (tp sebenarnya boleh jek- dlm mimpi la su)

Sesetengah orang takkan faham tau semua benda ni. Tak pernah nk fikirkan susah orang lain yang depa tahu depa jek susah. Agaknya aku dengan hubby ni tak pernah susah ke kat mata dorang owh mesti nak kata aku ni selalu senang datang dr family senang...waaa sedap mulut berkata-kata yer..luper ke..time korang bersenang lenang dengan family dekat rumah bangun lambat hari ahad boleh siap peluk anak-anak lagi hari ahad aku ni kena berkejar-kejar attend kelas dekat PJ tau..time korang senang lenang tengok tv dengan anak bini kat rumah..hubby aku kena keje lebey masa sebab esok ada campaign yg nk kick off tau..pernah tak korang terlintas kat fikiran tu yang selalu jek kata " owh korangkan senang datang dari family yang senang.." 

insya allah setiap orang tu ada rezeki yang memang Allah akan bagi tapi ko jangan la malas nak cari keje. kerja la ..kerja. Gaji takkan datang bergolek tau. ko marah kan kalau bini ko buat part time. even part time keje yang senang pon ko tak bagi kan..tapi ko sampai hati anta msg cm tu kat hubby aku kan.. tapi lantak ko la itu family ko punya cite yang aku tahu aku bersyukur sangat-sangat la hubby aku tak mcm ko. walaupun kami ni serba kurang tapi kami tak sampai la lagi nak mencanang dekat orang lain terutama si pembawa cerita tu. tak kempunan kot nak cari kawan macam pompuan tu

p/s: kalau la entri ni boleh diprivate kan mmg dh lama aku private..kalau korang tau cm ne blh ajar aku yer


3 comments:

@ntu_@we said...

blogger aku tatau. tp wordpress mmg bole

l0veyd0veyd00 said...

boleh...pasang password kat entry. Google...

atoyis said...

owh blh ek..nnti tanya pak google cm ne

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails