Pages

nuffnang x

Wednesday, September 29, 2010

kim cham goreng aka fried lily buds

pernah makan kim cham atau pon nama lain nya lily buds
yer dia memang bunga lily tapi yang belum kembang lagi
kalau dah kembang picture dia macam yang kat bawah

biasanya byk dekat pasar2 cameron highland
pernah nampak 3-4 kali dekat billion 
tempat lain tak perasan pulak
tapi Chinese suka makan kim cham ni
bentuk sebenar kim cham seperti dlm gambar di bawah


sila abaikan ayam tu yer..
kalau tumis rasa dia manis2
lagi sedap masak sekali dengan sup sayur
tak pon goreng jek blh buat kudap2 masa tgk tibi
kim cham goreng seperti gamba di bawah



so menu pada malam ini adalah kim cham goreng

cara masak (senang giler org bujang pon blh try):

1 paket kim cham
1 biji telur (ambil putih jek)
tepung goreng kfc
tepung jagung

campurkan tepung goreng kfc dan tepung jagung
celup kim cham dengan putih terlur
dan lumurkan dengan tepung tadi (tepung kfc+tepung jagung)
lepas tu goreng sampai garing

rasa dia macam kacang2 skit + manis2 skit..seriously mmg sedap






3 comments:

Kazaztan Team said...

sudah di ambil resepi ye...tq...

nabilah_2908 said...

biasa juga jumpa benda ni kt biasanya bnyk kt JJ..tp tk pernah beli..

pernh juga tertanya2..benda apa kah ini..bagaimana nak makan...jakun kan..? hehehe..

lepas tgk kt sini..baru lah tahu...huhuh...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CONVERT VIDEO DARI FB KE BLOG

atoyis said...

kazaztan: sila2
nabilah: tu la dulu pon tak reti makan tapi yg uniknyer dia dari kudup bunga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails