Pages

nuffnang x

Monday, November 01, 2010

akhirnya my own version of takoyaki..


nampak tak cacat cela di situ..tau..tau..mesti korang nak tau naper takoyaki aku color putih kan..since takoyaki pan takder..dan diganti pulak dengan acuan kuih cara haaa..tengok la hasilnya ..tah aper yg silap sekali kulit dia semua melekat kat acuan kuih cara tu tau..yg tinggal isi dalam jek..agaknya sebeb tak campur telur kot..ni resepi tangkap muat..ingat sarimah jek ke blh buat rangcangan tangkap muat..owh one more...bonito fish flakes takder ek..bengot tol jusco cheras selatan tu..blh ke dia kata susah nk dapat bonito tu..jadi fish flakes dh digantikan dengan grill calamari..rasa lebih kurang tapi fish flakes lagi setappp..presentation agak kurang tapi rasa tetap sama..ooo sos okonomiyaki takder..aku guna sos tiram campur skit air campur skit gula..80% rasa dia cam okonimiyaki..octopus pulak digantikan dengan sotong biasa..rugi pulak tak bawak seaweed semalam..klu letak seaweed atas dia pon mengancam jugak..apa2 pon semuanya dh selamat ditelan...kalau nk recipe blh browse di sini..tak pon disini pon ada kakina kl..walaupun bentuknya cam sengal tapi rasa dia blh bagi A- tu pon sebab fish flakes takdoo

till then
chow..

4 comments:

Manji said...

as long as it can be eaten, should be ok.Cheers

atoyis said...

yes..agree..

*∽ IZAN ∽* said...

takoyaki..? I Likeee...!! baek nyer cover ngan mayonisss! tapi memang teserlah kesedapannnyaaa.. kecur air liyoq tengok! hu hu

atoyis said...

ahahhaha..kena la kaber..rupa dh hancur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails