Pages

nuffnang x

Monday, December 20, 2010

cinta tidak menjamin kebahagiaan tapi insya allah kebahagiaan akan mengundang cinta

Sebaiknya entry ini dipublish saya berada di office baru..yeaaaahhh..semua baru..meja baru partition baru cuma kusi jek yg lama..tapi agak takut la jugak sebab 2nd floor sampai ke atas tgh buat construction..

dan malangnya sebaik sampe jek..bilik still kunci..tapi itu adlh petanda baik kerana..for sure pak2 arab tu blm sampai..dan saya adlh perasmi bilik itu..hahahahah

sib baikla ada si Yon yg kebetulan jumpa kat bawah..jadi blh la merempat tumpang kat meja anton kejap..hai la technician mana la ko si betuah..bawak kunci pon lambat ke

tettt...meraban la pulak..

monolog hari ini:
picture from : here

for those yg dh berkawin di luar sana dan bakal berkahwin satu jek nasihat saya..sekiranya anda adalah mummy dan dh ada seorang anak dan kebetulan berkahwin bukan atas nama cinta dasar cinta dan (bape kali dan ni) tetiba anda terjumpa bekas kekasih atau bekas tupperware segala bekas la kan..my advise.. jangan di kejar cinta tapi kejarlah kebahagiaan..

cinta tak pernah janjikan kebahagiaan tapi kebahagian menjanjikan cinta..tak kesahlah walaupun suami anda adalah orang tua (tetttttt...apakah) incik toy..jangan salah faham yer..kitakan sebaya..kalau incik tua maknanya saya pon tua..dan entry ini bukan utk kamu

most of my friends kawin adalah berdasarkan cinta..yes..tepat sekali..tapi apa yg terjadi dkt seorang kawan adlh dia berkahwin dengan pilihan ibu bapa..cinta boleh datang kemudian apabila bahagia menjelma cinta akan menjengah (sejak bila aku jadi minah bunga ini - hai la kawan kalau ko baca ni mesti ko tersengih kan..free2 jek jadi entry utk hari ni)

situasi1: 
kau ada seorang anak dan seorang suami yang berikan segala kebahagiaan tapi bila bekas kekasih yg baru jek jumpa dkt fb mula add ko then ko rasa korang mmg dijadikan utk each other tetttt...itu bukan alasan yg tepat utk katakan yg ko frust dengan family dan anak ko..no..no..no

reason yg tepat adlh sanggup ke ko? mencari cinta yg tak tahu penghujungnya sama ada ko bahagia atau tidak..tak salah kalau sesekali memandang ke belakang..tapi adalah salah utk jadikan pandangan belakang itu adalah pemandangan utk hari akan datang..

jadi mummies..fikir..fikirkan lah..dan pompuan..please la..segan tau baca status ko kat fb

2 comments:

Anwar Suran said...

Bagi saya la kan.. kalo dah cinta, walaupun pape terjadi tetap bahagia.. dah tak nampak buruk dah haha

Entri terkini: Dihimpit Ketika Tidur
http://anwarsuran.blogspot.com/2010/12/dihimpit-ketika-tidur.html

atoyis said...

yeke..tapi kalau bahagia lama2 cinta akan dtg dengan sendiri..baik cari bahagia dulu..at least jiwa tak merana sbb cinta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails