Pages

nuffnang x

Tuesday, January 25, 2011

Kimi's lates obsession

Melayan anak teruna dihujung minggu sambil mengemas barang2 menan yg asyik terpijak dek kaki ini..kadang2 itu amat menyakitkan hati tau..separuh lagi drp koleksi robot kimi mama dah buang dalam tong sampah..apak kimi kata tak cukup sifat atau dlm erti kata lain membawa maksud sudah cacat disebabkan kemalangan semasa berperang sesama sendiri (ala..kimi main lawan2 der yg patah kaki..patah tangan..patah pala..patah pinggang pon ada..kena hayun dengan batang kayu ker haper)


Dalam dok susun2 tu kimi cakap dekat mama "ammmaa...sama la amma "..mmg la sama.. dh tu asyik dok mintak ultraman jek..sama la semua kan..nama pon ultraman..


Then kimi ada koleksi cars and motorbike..dulu tak reti jaga barang tapi sekarang hilang jek satu tayar dh suruh mama ganti balik..maner der jual spare part kat luar tu..kena beli yg baru der la..tu yg menimbun tu..sesekali bila gi rumah kakak hidayah kimi terkejut tengok doll yg besar2..kimi kata takut hantu..ada ka cam tu..kimi kenal 'abu' jek aka bear hippo yg besar yg lain sume kimi kata hantu..

kalau gegurl dh lama mama belikan set barbie tau..tapi kekadang tu bila mama tengah sibuk bersiap nk kuar kimi akan perhati lama2..dan suka tanya.."aper tu ma.." dan lagi confuse bila dia tengok naper mama pakai lipstick tapi abah tak ..naper mama ader blusher tapi abah bedak pon tak pakai..sometimes kimi request nk pakai lipstik nk pakai maskara..dan terpaksa la berbuih2 mama terangkan..boy tak pakai ni semua..kimi kata.."ooOOOOOO" sambil muncung mulut..esok lusa dia nampak lagi..dia tanya lagi..


jadi kimi kena tahu mana yang sesuai utk girl dan mana yg sesuai utk boy..rambut yg panjang adalah untuk girl dan rambut pendek macam kimi untuk boy..tapi kenapa nabila tu rambut dia pendek macam boy..lagi pendek dari kimi..errr....ayakkkk..sebab rambut dia ada kutu..kutu tu macam semut suka gigit pala dia..tetttttt.......



4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sikecik akak pun byk koleksi keta dia, tdo malam aje, penuh katil ngan keta menan dia, nak kemana2 pun mesti bwk keta menan 2 3 bijik habuan main lam keta

atoyis said...

mama syaza: huhuhu..tu la..kalau gi memana sibuk suruh packing keta dia sekali kan

suhailas said...

comel jee kimi da pandai simpan barang yaaa.....!!my kenit dok sebok mengusung bear siap kena spare lam keta sama...

atoyis said...

heheh takpe ila nnti lelama pandai le tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails