Pages

nuffnang x

Friday, February 25, 2011

Pabila si celik membaca untuk si buta


Dulu masa undergrade saya jadi reader untuk org buta..rasa pernah mention dalam entry yg lain tapi bila korek balik tak jumpa la pulak..dulu selalu tanya housemate.." weh..nape ko suka jadi reader ek..best ke jadi reader abg mad nor tu.." next sem aku pon try..hahahaha...untuk encik nizam..walaupun buta tapi mata dia color coklat..hahahahha..sweet jek..nampaknya aku yg nk ambik kesempatan di sini..buweekkk..mamat tu ambik master kaunseling..jadi kebanyakan buku yg dibaca tu dia rekodkan dlm tape..bukuu pon buku kaunseling..

tapi part yg tak bestnyer aku tak suka cari buku kat rak..kalau buku glamour atau peberet student lain kerat jari la nak jumpa..nk assist nizam sampai kat opac lagi nk assist dia sampai ke rak lagi..karang jalan punya jalan kekadang tu dia terlanggar tiang..time tu rasa keji sgt diri ini..apsal la aku tak heret jek dia ketepi..tau la dh biasa dlm library tp at least silalah gunakan tongkat ni tak kan dh free2 cium tiang..takkan nak harapkan aku yg tunjuk jalan kan..kata library tak pepasal kena sound sbb bising..

siapa kata si buta tak boleh berjaya..hari tu aku ternampak abg mad nor dlm ruangan kaunseling kat tv 3..ha..kan..pucuk pangkal hati jek la..belum tentu lagi si celik akan berjaya..tapi yg penting adalah usaha..org keliling akan tetap mengata..tapi hati hanya perlu ingat Allah yg satu..

2 comments:

yatie chomeyl said...

baca entry ni teringat pulak macam cerita Hani yang tgh tunjuk kat Tv3 sekarang ni

atoyis said...

cerita sedey tu ker..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails