Pages

nuffnang x

Friday, April 01, 2011

aper yang anak kita nampak tapi kita tak nampak??

-. di saat kimi tengah termenung atas meja kecik tetiba kimi datang dekat sebelah I dan ckp dengan perlahan " amma..tu..hantu kak limah.." sambil menunding ke satu corner dlm rumah..hadoii..dh la kita tinggal berdua jek kimi..sib baik la ni tengah hari tau..kalau malam mau nyer I ajak kimi tunggu apak kimi kat mana2 cawangan secret recipe yg berdekatan dan disamping itu dpt gak mengenyangkan perut. I siap confirm kan kimi lagi .."maner ader kak limah kat situ.."..tapi kimi tetap kata.." ada amma..kat situ"

-. selain minat ultraman, kimi juga minat kapal terbang, lorry, jentera2 berat dan yg seangkatan dengan nya..kalau pegi memana mlm hari kimi mesti alertnyer dengan lampu kapal terbang dkt atas langit..dulu pernah sekali I ingatkan bintang tapi kimi kata .." no amma..tu apal ibang"..rerupanya betul la kapal terbang walaupun lampu dia secotet jek besar dia..kalau siang aper tah lagi..sign board city link yg ada gambar kapal terbang tu pon beria2 nk tunjuk kat mama..tapi kekadang dlm dok tengok kapal terbang di langit tetiba kimi ckp dekat mama " amma..tu omen.." hasih biar btik..kita kat mesia kimi bukan kat jepun..tiap kali mama menyangkal pernyataan kimi yg ada dekat atas langit tu bukan ultraman kimi start la hangin..kimi kata " omen tu ama..dia buat macam ni (standby tangan nk fire mama)" hadoiiii..imaginasi tinggi..I tengok la jugakkan ader ke ghupa awan tu betul ultraman..auntie yatie jgn memain tau..dekat semenyih pon dh ada ultraman sekarang ni..kimi la yg kata..

3 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

ami n the geng baru ja kena sergah dek sang tak kelihatan, kat sekolah ptg semlm, masa tunggu akak jemput dia, lari tak cukup tanah dibuatnya

yatie chomeyl said...

adoii seram nye yg part kimii ckp pasal hantu kak limah tu

btw, klu kimi btol2 nk jumpa ultaraman, suruh mama bwk kimi dtg sini . xpayh tgk kat langit dah hehehe

atoyis said...

mamasyaza:betul ke kak..alahai..tu siang hari kan

yatie: tu la..teringin gak nk pegi jepun tp apakan daya ongkosnya tidak mengijin kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails