Pages

nuffnang x

Friday, May 27, 2011

langkawi trip

air asia buat promo..giler kentang next year nyer cuti2 dh plan part tiket jek la..mesti korang pon dh sibuk plan sekali kan..

Trip utk thn ni dekat jek..walaupun kat langkawi jek tp best jugak la sbb lama giler tak gi langkawi..barang tak der la murah sangat melainkan coklat dan pinggan mangkuk.. i ni bukannyer jenis yg giler2 bli pinggan mangkuk jd sightseeing jek la (bahagia giler laki aku)..pinggan cawan adiah kawin ari tu pon melambak lom pakai lagi..dapur gas jek yg rajin tukar tu pon sebab rosak..cheapskate la katakan..giler kan 4 tahun kawin dh 3 dapur gas tukar..motip nk kata aku rajin masak la tu kan..padahal rajin gak kol bukhari..

memula plan nk gi semporna tapi disebabkan most of the activity kat sana adlh di dalam air dan kitaorg laki bini tak reti berenang jadi cancel jek la..nnti klu de rezeki ajak mak ayah gi sekali..budget klu lemas ayah blh selamatkan ko lah ek..haah..kalau tak terpaksalah ambik klas swimming yg sememangnya hanya dlm mimpi jek aku blh berenang..tapi semporna tu giler best

kimi sker dpt naik jay jay the jet plane..agak stress gak la nk suruh dia pakai seat belt dok diam2 walaupun utk 5 minit..sib baik apak ko ader kimi

tau..langkawi pon de air gak..tp part island hoping th tak buat pon sbb kan dh mention tadi tak reti berenang..ahahahha..lallalaal..pengakuan yg giler ikhlas

tempat yg paling senang nk access kalau flight mlm kat pantai cenang..dlm 10-15 minit dh sampai..duduk kat malibest..tapi yg tak bestnyer dkt cenang walk tu dh cam bintang walk dh aku tengok..de yg siap mabuk2 lagi..jgn tsunami plak sudah..siapa yg tak suka org ramai sila la pilih pantai lain yer..lang tengah ke..rate utk deluxe wooden RM160 per night (2nd row from beach)..kalau der anak kecik sila booking keta sebaik turun dr flight yer..senang skit nk bergerak..nombor keta sewa nnti aku update..hari tu sehari setengah nissan sentral blh dpt around RM160..tapi letak deposit RM50..pulang kunci blh dpt balik kete..ambik dr airport langkawi pulang pon kat stu gak..ok la..isi minyak RM40 pon cukup pusing satu pulau utk sehari setengah

pantai dia cantek gak la..tp anak aku ni spesis takut air laut/air kolam/air sungai dan sewaktu dengannya..pijak pasir pantai pon dh terjerit2..apakah..tak jauh dr bilik ader sign board..beware of jellyfish..tak jauh dr stu der lifeguard yg dh standby dgn cuka..adakah ko nk mandi kalau nampak signboard cam tu..aku takder la..lagi pon takkan i nk mandi sorang2 kan..apak kimi geng kimi..takut air..ala tak best..

breakfast kat area jetty..setakat helang besar ni kimi suka la..blk dr langkawi hari2 tanya nk bird besar..haish..tepi tu de jual key-chain bagai la kan..kat stu mahal skit..kalau nk beli depan kedai haji ismail group tu..depan jln biasanya de bukak booth kecik2 orh jual t-shirt, key-chain, minyak gamat..

i? i borong coklat jek sebelum tu masuk al-ikhsan kat hujung simpang tu..takde la byk sgt beza dia dgn kl de la kurang skit2..apak kimi nk bli slipar..kaki sudah sakit..tu blm mula jalan lagi..kimi pon nk slipar gak..blh2..

masuk kedai coklat haji ismail group tu pastu gi booth depan tu bli t-shirt kimi..idaman suri tak masuk..penat dh..baru 2 kedai dh penat..coco valley pon tak masuk..sbb kimi kata dia nk ultraman besar taknak coklat..pulak..kalau kat jepun blh la cari ultraman besar kat sni ne der

kalau nk tiket cable car murah ambik sekali tiket masa booking kete tu..aku ambik tiket cable car dgn underwater world kat jetty..bli siap2..murah la skit..

on the way nk sampai cable car tu lalu pantai lang tengah..cantik..terlalu cantik..cable car tu teletak kat dlm geopark langkawi..nk suruh pusing satu geopark adalah separuh semput..jadi kitaorg buat yg wajib jek la..naik cable car..


giler tinggi..feeling dia tak sama cam genting sbb amatla tinggi..makcik dan pakci ni takut nak..ahhahaha..pucat jek muka time angin tiup gondola tu swing2 cam nk tercabut..kimi sker..mak apak dia tak sker..

giler cantik pantai lang tengah

dia der 2 check point yg de bridge ni yg paling atas..semput tau nk sampai ke bridge ni sbb nk turun naik byk anak tangga..tp berbaloi la dia punya view..tiket warganegara RM15 seorang kimi separuh rega..turun dr gondola kaki mak apak kimi rasa nk tercabut..penat

blk dr geopark gi underwater world..bebudak sker la..semua ikan de dlm tu adult RM28 kids RM18..kalau takder anak kecik takyah masuk pon takper..sila la cari tempat lain..

anak beranak kesejukan

tapi penguin ni best..dia ikut jek tangan kita..kimi giler suker..tu tengah menjerit yer bukan nangis



dh tak tahan dengar anak teruna ni menjerit dh

geopark..sebelum blk petang tu singgah padang mat sirat..kat sni t-shirt lagi murah..

balik jek kat resort tiga2 melepek letih..nk kuar mkn pon tak larat..kimi sampai kata "sakitnyer kaki kimi.."terpaksa lah urut kan kaki bdk kecik ni plak..sunset adlh sgt cantik..tp jadi tak cantik sbb ambik pakai camcoder..



mlm tu semua tdo tak hengat punya sebab letih kemain..esok pagi lepas breakfast packing dan balik

yeaayyy..balik..sambung balik wat research..owh sebelum tu kimi buat ona di airport..ngamuk2 nk coklat m&m..blh tak..kan ke mak ko dh borong byk coklat tak cukup ke?















2 comments:

Mimy Hamid said...

ko gi baper hb sue..bulan may ke june...aku pun tiket air asia promo gak...aku memborong pinggan mangkuk la..kegilaan

atoyis said...

aku gi awal lagi..tapi tak borong pinggan mangkuk..suspen gak dengar cite hantu ko kat pantai cenang tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails