Pages

nuffnang x

Wednesday, June 22, 2011

Att to all women: EPO can reduce headache

and its been proven by me..

last 3 month after PMS yg teruk (dh lama tak kena lepas 4 thn kawin)..I pegi watson dan dpt EPO aka evening primrose oil...dengan harapan next month tragedi bendera merah tak berulang lagi..sebab tak sabar nk tgk side effect dia kan so I beli EPO yg contains 1000mg GLA..niat asal nk beli utk reduce PMS jek tp after 3 months baru I sedar it also reduce headache..utk student2 yg share same experience mcm I ni full time student, full time housewife, full time mother, full time wife sume nk full kan..mesti kekadang korang rasa ting tong kat pala..

last year my headache mmg teruk..kul 2 jek mesti kena makan ubat dh..dlm seminggu paling kurang pon 3 hari mesti sakit pala..tak larat..mana taknya tdo kul 2am bangun kul 6am kejar dateline lagi kan..I pernah try homeopathy tp Toy tak berapa suggestkan sgt..since I degil gak nk try lastly dia pon surrender..tp utk homeopathy tu kena pantang..no ice no coffee aper tah lagi nescafe..mana blh kan..ubat dia pon I mkn utk 2 minggu jek..part minum air tu tak larat I nak pantang..

since 3 month ambik EPO yg on off on off tu ..baru2 ni baru I sedar my headache dh reduce..dlm seminggu ader la sekali sekala jek..less than 2 times..lagi ketara bila tak tidor 1 hari satu malam..biasanya mmg flat giler..melepek jek tak blh wt pape tapi alhamdulillah I manage to drive dr Tg malim smp semenyih..gi urusan workshop lagi without having headache..

lepas ni I nekad nk makan hari2..takmo tinggal2 lagi..hehhehe..jadi jom la kita amalkan EPO tetiap hari terutamanya wanita

I guna brand naturalle yg sebelah kanan tu..minyak dia extracted from evening primrose seed I ambik 1000mg per capsule..blh mkn 1-2 capsule per day..kalau nk mkn lebih sila dptkan prescription dr Dr ek ..bunga ni bunga liar..yg fish oil tu tak pernah try plak..hari tu beli kat watson 2 botol EPO 1000mg dlm RM70-80 tak ingat sgt tp murah gila la time tu dan satu lagi dandruff pon dh kurang..

3 comments:

Mimy Hamid said...

aku lak EPO ni mengurangkan sakit masa PMS....breast sakit pun takde...aku amik free je klinik panel tapi tak sure dari brand apa

Min Aina Ila Aina said...

saya makan yang sblh kiri tu, tapi tu la on off jugak, dah la yg ni 500 epo/ 500fish oil.hehe. good info.minyak ikan pun boleh hilangkan sakit kepala.

atoyis said...

mimy: bestnya blh dpt free. klinik panel aku dh takde stok EPO

MAIA: sama la kite. saya pon mkn on/off jugak :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails