Pages

nuffnang x

Wednesday, September 14, 2011

bile si matahari mula bercerita

alhamdulillah..paper LNAI dh selamat submit..lepas bertungkus lumus buat pembetulan..

mlm ni blh smbg agenda lain..sambung buat experiment..bukan kat dlm lab tp kat depan komputer jek..sambung godek coding utk IR..harap2 takde masalah..lama dah tak buat coding lelama lemau..

lepas cuti raya seminggu mood sume lari..mood blog pon lari..korang pon cm tu gak kan..byk mkn..byk tdo..banyakkk malas..

malas study..malas masak..sampaikan hari ni siap pesan kat apak kimi yg EL supaya tolong beli lauk yg siap di masak..supaya lunch nnti I blh masak nasi jek utk kita makan sama2..

tapi lepas beberapa jam kemudian..apak kimi balik dengan senyuman dan berkata..abg beli udang (dlm hati bini kata best nyer).. tapi apak kimi kata lagi..abg beli udang belum masak (dlm hati bini kata..ala...masak le aku kena masak udang..)...dlm muncung seribu bahasa tu lasty masak juga..sedap udang you beli abang..

owh..kimi dh pandai bercerita sekarang..blh la dr tak paham..atuk wan kata mama sorang jek yg paham kimi ckp

smlm kimi cite:
(sila bayangkan suara kimi)

kawan
kawan wt apa tu
eimi nk kencing
kawan main lari-lari
eimi buat ultraman tiga
kawan
eimi nk kencing
eacher Ria (teacher Ria) eimi nk kencing
uah (Tuah) eimi nk kencing
lari lari
ha
eimi cakap macam tu (sambil muncung2 kan mulut)

summary: kimi kata masa main dia nk terkencing, kimi ckp dekat tuah, tuah bagi tahu teacher

scene lain

eimi tdoo
no no no no no eimi tido
tido jangan nangis
nanti abah marah
tido sekarang

summary: kimi cerita dekat mama abah suruh kimi tido, no no no no tu maknanya no jgn tengok tv, tdo sekarang jugak, jangan nangis tapi kena tido

haih..kimi mmg cam tu..cerita dia tak tahu hujung pangkal..memula tu kita tanya dia soalan rerupanya dia bukan bagi jawapan tp dia bercerita..kelakar pon ada..kan

2 comments:

limaedua said...

kalau ade button like dah ku like post ini.. heheh ^^

atoyis said...

auntie..like jek ke..kimi nk omen satuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails