Pages

nuffnang x

Tuesday, December 13, 2011

The 24th Australasian Joint Conference on Artificial Intelligence (AI2011)

Alhamdulillah
semua berjln seperti apa yang dirancangkan..tq Allah utk semua nikmah yg diberikan


Jadi hutang dgn SV tinggal 2 lagi..hopefully berjln seperti yg tlh dirancangkan..

Tak ternilai pengalaman yg ditimba di sini..ramai kenalan baru terutama yg sama bidang..most of the participant adlh prof dan assoc prof..muda2 semuanya..diaorg kata kalau mereka boleh I pon blh..semuanya sama..insya allah..satu hari nnti..

perbezaan antara present paper dlm dan luar of course la yg pertama dr segi culture..dia org dkt stu semua sempoi2..opening ceremony amatlah sederhana kalau nk compare dgn dkt M'sia..dress code pon berbeza..masa opening pengerusi majlis pakai three quarter pants jek dgn kemeja kotak2 amatlah sempoi..kalau dkt M'sia sendiri pikir la yer 

dari segi layanan pon sempoi gak..buku aturcara pakai A4 paper jek pastu stapler..dr segi attitude Australian mmg bagus..kalau org tgh cross jln barang jatuh berlari dia kutip..tp kalau dr segi keikhlasan I tak bape berkenan dgn mereka..most of them akan puji org lain tinggi melangit tp bila pusing belakang kita blh tahu yg mereka tgh kutuk2 org td..walaupun tak semua australian mcm tu tp ada segelintir mereka yg membuatkan I rasa bertapa bersyukurnya dilahirkan sebagai Malaysian...

disebabkan participant dr serata ceruk dunia so information yg diterima amatlah berbaloi..siapa yg tak pernah present paper di luar I bagi suggestion cubalah..tak sama mcm dkt M'sia..dkt sni masa Q&A mcm nk hentam org tp kalau di luar mereka lebih kpd sharing the valuable info.. hentam menghentam bukanlah budaya mereka..part ni I amatlah terharu..

keynote speaker 1 -Professor Witold PedryczInformation Granularity and Granular Architectures of Computational Intelligence

kak ramah and the committee member..yg hujung sekali sebelah kanan lecturer uum..kak ju kenal tak..sgtlah friendly and very helpful 

second keynote drp Professor Kit Po Wong:Applications of Evolutionary Optimisation in Modern Power Systems

berkumpul sblm naik cruse..conference dinner hari ke dua

conference mkn masa 3 hari..I present hari 1st kak ramah present hari ke dua..kebetulan terjumpa dgn sorang  lecturer uum norliza katuk yg present paper juga..tp dia wakil dr uni di new zealand..masuk hari ke 3 ckp dkt chareen nk pegi sightseeing blh tak..dia kata normal la tu ok jek.. conference kat stu takde attendance bagai tak mcm dkt sni..dgn nk edar certificate la bagai kan..

mlm rabu ada dinner..cm biasa lakan..makan salad dgn nasi adlh betul2 tak masyuk..dinner dlm cruise..apa yg blh buat adlh menikmati pemandangan mlm jek lah..jadi sila layan gamba di bawah


aper ke sesat gambar ni














4 comments:

limaedua said...

yg staf lelaki tu akk xkenal la..mungkin dia dh smbung study mse akk keje kt cni..yang Pn Norliza tu akk tau bilik dia tapi still xkenal jugak..hikhik..diaorang study sane ke? debar x present Su? huhu, cuak tengok..mm, cantiknye Perth..~

atoyis said...

yg lelaki tu smbg kat murdoch yg kak liza smbg dkt nz..rasanya sblm kak ju masuk diaorg dh smbg kot..debar tu adlh wajib hehehe..

umiyumi said...

best kan present kat sini? :)

atoyis said...

best..suma participant tak kedekut ilmu..yg paling best blh keep in touch dgn prof2 yg satu bidang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails