Pages

nuffnang x

Wednesday, December 21, 2011

Kings Park - day 4

Hari keempat dh bg tau charen siap2..I tak dtg conference tau hari ni..dia kata takpe..I paham..wah lega..
pagi tu hape lagi siap awal2 kuar gi kings park..tp jgn tak tau pagi tu digemparkan dgn insiden kunci bilik hilang..penalti aud$50..hangin tul...dh siap canthek2 semua ready nk kuar sekali nk tutup bilik ha amek ko mengelabah cari kunci bilik..satu bilik kita org selongkar..termasuklah dapur dan toilet..dlm hati dh kata..aper ke jadah nk cari kat toilet ni tp suara kecil berkata...mana le tahu kot kimi bwk mandi nk main bot2 ke haper kan..lastly Toy gi reception nk bayar penalty..rerupanya dia kata kitaorg tinggalkan kunci kat pintu bilik dia nampak terus bawak turun bawah..cess..melampau tau...sib baik tak melayang aud$50

ni seawal pukul 4.45am..celik jek mata apak kimi terus snap pic ni..kat sni suma bangun awal..sbb siang adlh awal..ngingau pon ye jugak..ingat dh kol 10am rupanya baru pukul 7am..

Kimi ajak naik bas lagi pegi kings park..nk dptkan blue cat kena tunggu dekat swan bell..jadi marilah kita mula menapak yer..

amatlah cantik di belakang governor house ni 

banyak park dkt sni..

sebab dh biasa jln kaki jd utk jln setakat 1-2 kilo adlh no hal punya..

kalau dkt M'sia pokok ni mesti dh kena label sebagai "berpenunggu"..tp kalau kat sni siap posing ambik gamba kat tepi lagi..feeling2 hantu kat sni tak bape nk ada..agaknye sbb bila masukkan hantu2 melayu berlatar belakangkan australia adlh tak bape nk ngam kot..sbb dok tengok hantu2 sni versi drakula jek tak pon vampire..

akhirnya dpt gak capture swan bell dr jauh..apak kimi dok la membebel apsal la mama ambik gamba swan bell ni separuh2..kita org tak naik  pon swan bell..lalu tepi jek

naik blue cat turn kat tepi mount hospital..dan meneruskan perjalanan dengan menapak..memula ingat dekat..sekali jauh daa..sebb nk kena panjat bukit..

inilah gunanya stroller yer..lepas anak takmo duduk sila letak barang..nnti bahu pon tak sakit

cuaca pagi tu tak panas..mendung2 gitu..legaa gile..tak la terasa penat nk berjalan...

pokok ni serious nampak plastik


blm smp lagi yer..jap kimi nk posing

dr tepi nampak swan river

phewitttt...sekali gen-2 lalu la..kimi kata "macam keta kita lah abah" iyolah tu nak

ha inilah tangganya..curam gak la..tp kimi naik sendiri..impress mak ko nak..

smp atas pala lutut masing2 dh gigil dh



tp usaha memanjat kings park adlh berbaloi..dpt tengok perth city..rasa tak mo turun dr stu..

cantik park dia..

pose ala2 hindustan

nampak tak mendung..tp tak hujan pon


yes ..berbaloi kaki gigil2..


cam biasa susu tak tinggal..

sekali tak cukup daa...ngamukk sbb kena tegur dgn abah..baguih..kena la bancuh satu round lagi

banyak ladybird kat sni

blk dr kings park apak kimi cadangkan suruh jln kaki smp barack st..tercengang mak ko kimi..

nasib baik la tak jadi..ambik blue cat blk smp perth station

sementara mama shopping coklat buat kali terakhir di woolworth apak kimi kena jaga kimi kat luar jap..kalau tak suma coklat kimi nk rasa




tooikkkk

hampoi..sakan ko nak

4 comments:

umiyumi said...

wah berbaloi dtg sini kan, puas dpt berjalan2.. mcm mana sedap tak coklat kat sini? dah try bubbly?

atoyis said...

kak umi: sedap...bwk blk nougat skali

umiyumi said...

kat tmpt kita mmg tak ada bubbly kan? mana lah tahu dah ada ke

atoyis said...

setakat ni tak nampak lagi kat M'sia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails