Pages

nuffnang x

Thursday, December 15, 2011

Harbour Town - day 3

Day 3 adalah masa untuk berjalan2 hehehe..sekali sekala aper salahnye..apak kimi plan nk gi Harbour Town..kat stu byk factory outlet..jadi untuk hari ketiga 7 dec 2011 (Wed) kitaorg start warm up panjat victoria ave dr swan river..sampai ke St George Tce tembus Hay St..dlm google map nampak jauh tp takde la sgt kecuali lepas St George Tce tu jln Victoria Ave kena mendaki bukit skit..tp no hal la..sebab hari Isnin lepas dh praktis..agak laju la jugak jln kaki 



on the way ke Hay st jumpa satu church..aper ke nama tah

depan skit dr churck ada Mercedes College..bangunan dia pakai batu bata..

naik skit kat atas ada lagi satu church kali ni yg paling besar dekat victoria square..dkt tepi pagar dia ada tanam pokok ni
"ma..ingat tak bunga ni"
"errr..bunga pe ek"
"ce ingat balik..dulu2..dkt genting"
"iyolah..bunya ni ada kat genting" 
sembilan tahun lepas zaman dating2 dulu kitaorg pernah snap gamba dgn bunga ni..lepas 9 thn jumpa balik tp kat perth..nostalgia betul la..

tepi tu ada hospital..agak besar la...

agak penat pusing terus tunggu bas kat sni..tak terdaya nk jln kaki ke wellington st plak

naik cat bus..yg paling excited sapa..cuba teka..dr last week lagi dia request nk naik bus dengan wan..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ha saper lagi..kimi la..suka tau dpt naik bus..dkt kl jgn harapla mama dgn abah nk tahan bus yer nakk..

dr sni blh nampak mercure hotel..takpe2 nnti I dtg ye..I nk gi window shopping jap..window lah sgt kan

dlm bus hampir sama mcm bus kita jugak cuma driver dia takde la cm kat M'sia ni..dia tunggu semua naik baru jln..kat sni ko baru cecah kaki kat tangga dia dh tak saba2 nk jln kan

ok..kedai souvenir dpn Murray st ni murah..beli la keychain byk2..kalau cashier dia lelaki blh mintak kurang lagi..yg ni menurut apak kimi la..kalau pompuan jgn la cecuba nk kurang tak dilayan nye..apak kimi bli keychain bdk opis dia dr aud$4 blh kurang jd $2.30 jek..mmg murah la..sbb kat tempat lain fix price  


sebab naik red cat kena turun jauh skit la..tak kose nk tukar yellow cat takpe..kita menapak jek la..rasanya dh berkilometer kitaorg jln kaki ni..bagus senaman ni

akhirnya sampai kat harbour town..kat sni ada kedai Arab jd agak mudah la nk makan..kak umi..gila la su smp sni..suma murah..masuk hari ketiga dh tak compare2 harga lagi dh..mana berkenan terus cekup..tp disebabkan muhasabah diri jd tak beli sehelai pon.."bi u patut berbangga dpt isteri cm i ni tau..jimat cermat" muahahahahha..jimat ka..loya tekak apak kimi

mmg byk gile factory outlet tp satu pong tak beli..kecuali beli handbag athirah dan aqis jek kat strandbag..owh silap statement daa..bukan tak beli tp kurang membeli..dlm muhasabah diri tu I ambik jugak la handbag billabong ..hahahahha baru jek puji diri sendiri..cm ne aku leh lupa ni..

dkt perfume shop kitaorg sambar perfume sorang satu..satu jek tau..ikutkan hati masing2 nk bli banyak..yg lulu tu $15 jek..i like..bau dia besh..tak gurly sgt..

dr wellington st ambik yellow bus turun kat perth station..dr stu haper lagi menapak la ke Irwin st nk gi conference kan..dh janji dgn kak ramah nk tgk slot dia

tapi sempat lagi singgah dkt London court..dr perth nk ke London 2 minit jek tau..hehehe..London court ni panjang dia ada dlm satu blok...tp org amatlah ramai..barang2 souvenir sni mahal gile..den tak cukup kayo laie nk shopping barang kek sni..


see..ramai nye umat manusia..org sibuk kuar lunch time tu

sebab cristmas dh dekat deko utk christmas byk la tergantung sana sini..untung gak dtg time ni sbb byk outlet yg buat sale

smp st george tr dh tak mampu lagi nk jln..berenti jap..tepi ni church lagi..byk church kat sni ek..kat Irwin st kitaorg berpecah..sorang gi conference yg len blk bilik...sampai kat mercure tgh break..ingatkan aku yg lambat rupanya kak ramah lagi lambat..petang hari charen kata nk tak naik cruise..ada tiket extra..hati ni kata mmg nak tp kaki ni kata tak payahlah..lastly ambik jugak..berkat ada member uum tu le dpt snap pic perth dr atas cruise waktu mlm..amatlah cantik bumi Allah ni


3 comments:

eRiNsZ said...

waww best nyer.. cantikkan bangunan .
.jom join contest senang kat blog erin: http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html yang lain pon jom join

umiyumi said...

eh jgn la sampai gila pulak tgk brg murah2.. hehe tu la k umi pun kalau pegi situ mmg rambang mata. mcm2 nak beli. handbag pun beli kat strandbag jugak. kalau jd member, bole dpt less lg. skrg sale krismas lg laa takle tahan :)

atoyis said...

kak umi: hehehe..sana sni dok sale jek kan kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails