Pages

nuffnang x

Monday, February 20, 2012

kasih mama membawa ke syurga kasih abah membawa bahagia

Di suatu pagi..tiba-tiba terdengar Kimi menangis dengan teresak-esak.."nak abah..eimi nk abah..abah jgn pegi.." waaa..cm best jek adegan menyakat si kimi ni lalu mama pon bertanya..


"gi mana bah.."
"nk gi duduk tepi longkang..kimi tak nk main ipad dgn abah..nk duduk tepi longkang lah ma"

uiiiii....kata mama

nk duduk tepi longkang..cm best jek..nak join sekali lah abah..

"bye mi..mama dgn abah nk gi duduk tepi longkang..kimi tak nk makan mama pon nk duduk tepi longkang.."
(aper ke jadah nye lah mak apak ko nk duduk tepi longkang ni mi..tp part menyakat kimi kitaorg sukerrr..i loike 1000 kali.. ;P)

kimi siap nangis teresak-esak lagi..syg gile dia dkt kitaorg yg kaki nyakat ni..

tgh hari tu..on da way nk keluar..sambung lagi menyakat..kasi kimi nangis sedu sedan degan syahdunya

-masa nk bukak pagar dkt guard-
"bye mi..mama nk keluarlah duduk tepi longkang..sekarang..ni..ma keluar ek" sambil keluar..padahal nk tekan button pagar..
wa aper lagi meraung la mamat tu dlm keta..siap tutup muka dengan kain tangkap leleh

-sekarang-
kalau ada jek part yg kita org tak berkenan bila kimi start nk buat tantrum aper lagi..abah pon kuarkanlah senjata rahsia
"ma...gi la duduk tepi longkang tu..kimi bukannya nk tido..dia tak sayang kita kot..mama gi la kat longkang.."
memula tu best..lelama apsal asyik mama jek kena dok tepi longkang..abah la pulak gi tepi longkang..dlm bebanyak tempat takde tempat best skit ke abah..gi taman bunga ke..gi kedai beskal ke..longkang gak nk pilih..kimi tak blh tahan dgn ayat keramat tu..kalau tak nk mkn cecepat dia paksa mkn gak..hahahah sapo besar..ekau ko omak ekau..sah2 la omak kan..yahooo

4 comments:

umiyumi said...

laa kenapa tepi longkang pulak hehe pandai la kimi..kecik2 dah pandai sedih taknak mama dan abah duduk tepi longkang. tp mama dan abahnya pun leh tahan kuat menyakat juga ye. :)

limaedua said...

boleh paten ni..xde lg lawak longkang segini pernah dengar sebelum ni..hahahaHAHAHA...!

atoyis said...

kak umi : kimi ni cepat tersentuh...kalau tengok cat nk makan pon dia blh kata kat su "..ma sian dia ma..nk makan tu..lapa dia ma" sambil buat muka sedey suruh bg mkn sayur..blh tak

kak ju: blh ke..tp definasi longkang tu utk yg kat tepi porch kete ni jek ye..yg wangi takde air..hahahah

umiyumi said...

bg mkn sayur? hahahahaha lawak la kimi ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails