Pages

nuffnang x

Monday, March 12, 2012

bukit tinggi, padang part intro..(cm ni pon blh??)

mood holiday lagi..hahahah apa barang dh seminggu ni..kerja perlu sambung..hidup perlu diteruskan..berguna jugak beg biru doraemon ni


ok ini entry introduction tak blh rojak2 nnti korang pening..overall kasi rating 4 star utk bukit tinggi..rasa mcm balik kg..utk makanan kasi 4 star jugak..mmg tekak kite la..1 march -4 march lepas kita org gi padang..cuma alip jek tak dpt ikut...burnt tiket..

perjalanan cm biasa la kan..nama pon tiket murah jd flight take off pukul 3.30 petang..tp jangan risau..kitaorg touch down dengan minangkabau airport pukul 3.35 ptg..hehehe..padang lambat sejam dr kita la..

sejak blk dr perth hari tu dia dok la tuntut.."ma bila nk naik kapal terbang lagi ma..bila..biilaaa"


time tu biasa la hari nk hujan kan..dan kimi pon start la buat perangai..asal nk berjalan jek mood swing..dia ingat mood dia sorang jek nk kena jaga..mood mak apak ko pon nk kena tgk gak kimi

cm biasa lah kan..sebagai warga asing sila isikan borang dgn selengkap2 nya..tp time ni tak bape risau cm nk msk perth dulu

nasib baik lah airport minangkabau tu sejam jek dr LCCT tau..30 minit naik 30 minit lagi dh nk turun..kimi dh tak reti dok diam..nk susu la..nk kids meal la..bolehhh plak nk terbaring atas seat air asia yg ala2 bus ekspres tu kan..

time ni hujan renyai2..halamak..sejuk le kan

keluar2 jek drp pintu airport..eh silap..blm keluar lagi..dh nampak aldi letak sign board "welcome su..." waa..betul la kata ko dik..dr jauh lg akak dh nampak..kita org sewa suzuki APV..muat la 5 dewasa 1 kanak2..ngam2..masuk jek dlm van aper lagi..Aldi..tolong le bawak kitaorg mkn lapa sgt ni..lepas tu mau solat ya.. dan destinasi pertama di padang aldi terus bwk ke lamun ombak..demi mengisi perut dh keroncong ni


kita bg chan orh lain posing dulu ye..apak kimi kata..nape la mama suka jd ninja turtle ni..letak le beg..ish tak biasa pulak..dlm  beg tu byk barang berharga..

View lamun ombak walawei..sgt chantek..mkn sersilo laie..best2 kena pulak nasi padang..haper lagi..layan le perut yg lapar ni..mkn utk 6 org cuma kena 145 000 Rp..ayah kata ayam gulai dia sama cm andri punya..ye ke..suma kata sedap..tp aku rasa biasa jek..kat sni try keropok jangik..jangik tu kulit jek..jangik sapi..mula2 takde bau..lepas nk telan jek tetiba bau lembu menusuk2 ke tekak huweekkk..spoil tu la la..apak kimi kata nape rupa dia cm sarang burung..ader ke dia ingat sarang burung..2 ketul gak la dia tibai

hujan beb..dr lamun ombak smp ke bukit tinggi gerimis dan hujan renyai2..patut pon aldi kata ambik masa dkt 2 jam sebab cara pemanduan dia mmg berhemah sgt2 la..lg pon jln dia amatla membuatkan kaki kitaorg yg duduk dlm kete 5-6 kali mcm nk tekan break..

sampai2 jek terus beli murtabak makasar..padang ni kaya dengan daging..dlm murtabak ada seketul2 daging tak cm dkt KL..dan terus blk ke rumah (kitaorg booking rumah..part ni nnti aku buat satu lg entri yer)

utk mkn mlm aldi bawak ke coto makassar..kita kat sni eja soto diaorg eja coto..tp sedap ya amat..tak mcm soto di sini..rasa nk mkn lagi jek 


ok end part intro..korang ambil mood dulu yer..aku nk kira precision and recall ni..pening dh ni









4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

bestnya dpt pegi sana, mesti bersopping sakan

atoyis said...

mamasyaza: best mama..rasanya nk pegi sekali lagi

limaedua said...

oo..patutla bukak kedai..hehe, baru2 ni akk jumpa expert Su dah..Tn Hj..whoa, terasa auranya.. :)

atoyis said...

kak ju: wooo..tu baru sikit aura dia..ce suruh dia cerita pasal Jawi skit..mau mkn masa sejam dua hehehe..tn hj last smp bila ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails