Pages

nuffnang x

Monday, March 19, 2012

Bukit tinggi tour guide

Owh.. disebabkan mama dan apak Kimi dah janji nk buat special promo utk aldi..jadi entry ini khas utk mereka yang nak pergi ke bukit tinggi tapi tak tau mcm mana nk cari tour guide..mudah saja..sila cari pak aldi..baik budaknya..semua puas hati la dengan tour guide ni..dan bayaran amatlah berbaloi..mau cerita lanjut sila hubungi aldi..kalau nak no korang email me at atoyissan@gmail.com .. ataupun korang email dia sendiri at  aldi_safri@yahoo.com

disebabkan time tu hotel agak fully booked jd dia suggeskan kami ambik rumah..time tu mmg last booking pon..sebab byk benda nk settlekan dulu..lastly tawakal jek la..siap kata.."rumah pon tak kisah la aldi.." hahahah bayak la ko punya tak kisah tp dalam hati still berkira-kira rumah cm mana la yg si aldi nk kasi..

dia kata.."don't worry akak..rumah ni selasa dan aman" 
tawakal jek la kan

sekali tada...alhamdulillah selesa dan amat sesuai utk kitaorg berenam ni nk tergolek terlentang..


amacam...best tak..tp rumah diaorg mcm stok2 dlm sinetron..jalan raya kecil je..tp rumah besar..kalau aku yg drive kena pikir 5-6 kali ni cm ne nk selisih..hahahha..tp jgn risau..cara pemanduan diaorg di bukit tinggi ni kalah kita di M'sia..bukan stail cilok sana cilok sini..siap kasi hon lagi nk potong..patut pon aldi kata dr airport nk ke bukit tinggi dlm sejam lebih nk ke dua jam sbb cara pemanduan dia yg paling laju adlh 80km/j..sila bayangkan yer..dia kata kalau laju lagi nnti passenger muntah..

tettt..terselit plak gamba mamat hensom yg confuse naper mama dgn abah ni kejut mlm2 ni..belum siang lagi..tp nk suruh bangun

view dr depan jalan..owh lupa..breakfast disediakan setiap pagi..i loike..pak dodi hantar sarapan tepat pukul 8am waktu sana..lontong depa amat la setapp..ni kalau ikut tekak ayah dgn tekak aku la..owh lupa..roti diaorg pon tak mcm roti dkt sini..rasanya 2 kali ganda roti sini..dan agak keras skit..tak cukup breakfast pak dodi kasi roti sebuku sekali

and finally this is aldi...sorry la aldi..lambat buat entry ni..kami semua bz balik M'sia..hopefully biz kamu maju yer.. dan insya allah kalau ada rezeki kami semua mau repeat lagi ke bukit tinggi..nk smbung tempat2 yg tak sempat nk pegi hari tu

and again kalau sapa2 berminat blh email aldi at aldi_safri@yahoo.com (recommended by us)

4 comments:

DilaKhilal said...

salam. boleh ke sy nak minx phone num. byk nak tnye. pls. thanks.

atoyis said...

email jek saya yer...insya allah mana yang boleh jwb saya jawab

atoyissan@gmail.com

Lan Rambai said...

waduhhh... terlambat jumpa blog ni... saya dah booking hotel thru agoda. Berapa agaknya sewa rumah tu ya?

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails