Pages

nuffnang x

Wednesday, June 27, 2012

Bila semangat PhD mula merundum...apa yg perlu dibuat?

Apak kimi kata..patutnya dah ujung-ujung ni la lagi bersemangat nak buat keje. Ini idak. Lagi ujung lagi malas. Cet..malas tanpa dipaksa. Bila mood datang tetiba ada plak benda jadi. Cari lagi mood tu. Macam mana nak buat write up ni..ada tips tak?

Biasanya kalau mood mcm ni mari selalu call rakan2 PhD yang lain. Perlukan kata-kata semangat. Tak pon time ni la pegi jumpa SV cerita progress yg baru lepas. Dengan harapan semangat jadi tinggi menggunung. Esok ke IIUM pegi menuntut ilmu dgn Prof Tengku pulak. Harapan terakhir adalah dengan menonton cerita laskar pelangi. Mudah-mudahan semangat dapat menjelma..ngee..

4 comments:

atoyis said...

yatiechomeyl: dok tahu knp komen mu dok kuar kat sni. kan..sama la kite..malas tahap dewa..tp kalau suruh berblog cepat jek..ngee ;)

umiyumi said...

tengok movie best tuu... jom jalan2 ke sini lg. menulis kat sini best jugak :)

atoyis said...

kak umi: kalau KPT nk sponsor lagi..mmg teringin nak pegi..tp jgn arap la dpt free lagik ;p

Min Aina Ila Aina said...

Agaknya memang penyakit PhD kot ye, bila banyak kerja lain, semangat nak menulis tu datang membuak-buak, bila dah takde kerja, semangat pun surut sama. ntah apa-apa kan?

Cubalah amalkan solat dhuha, mudah-mudahan direzekikan dengan semangat dan kecukupan masa. Jumpa SV tu memang perlu time-time mood merudum, insyaAllah boleh menjentik semangat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails