Pages

nuffnang x

Monday, July 02, 2012

K.A.M.I

Dear Diary,

Ini adalah entry rojak.

Kimi:
Semakin hari semakin demand permintaan Kimi. Dia minta layanan seperti mamanya adalah seorang suri rumah sepenuh masa. Kata Kimi, "ma..nanti Kimi abis sekolah mama ambik Kimi ye...kimi tak nak duduk rumah teacher Ria"..auwwww..sentap mak ko Kimi. Dahla tiap-tiap bulan yuran taska bayar full. Selagi boleh mama cuba buat yang tebaik untuk Kimi. Cuma membahagikan masa walaupun mama ni bukan lah suri rumah sepenuh masa. (ahahahha..mama ko ni pelajar sepenuh masa kimi..kalau dekan mama nampak ni..mampuh mama Kimi).

Apak Kimi:
Surprise..just wait and see ..masih lagi tgh plan utk buat birthday surprise apak Kimi. Korang ada idea tak. As long as tidak melibatkan duit yg kepuk-kepuk..boleh share dengan I ye..(mama Kimi cheapskate ;p)



Mama Kimi:
Buku laskar pelangi I hilang. Buku tu baca time nak 'melepas' jek. Sian kan..baca buku time 'melepas'. Sebab time lain keje lain melambak. Rumah kecik gini pon buku boleh ilang. Tu pon satu hari blh baca dlm 2-3 helai jek. Isskkkk..mana lak buku tu tercampak agaknya.

Study:
Hari Rabu ada presentation dgn semua SV untuk discuss details mengenai thesis sebelum penghantaran abstract dan start dengan write up. Jadi hari ni kena multitasking la sikit sebab 5 July ada bengkel Jurnal dan paper baru siap 3 baris ayat jek. (*mati gue).


Apak Kimi pesan:
"..lepas ribut..akan muncul pelangi..lepas tu baru ada matahari"

4 comments:

yatie chomeyl said...

good luck with your thesis

Suliana Sulaiman said...

Yatie: tq yatie

Min Aina Ila Aina said...

Hmmm...sama la kita pelajar sepenuh masa, tapi kalau dah duduk rumah title suri rumah sepenuh masa tu pun macam nak mengendeng jugak.

limaedua said...

buku laskar pelangi tu sama tak citernye ngn citer laskar pelangi dr Indonesia tu? mmg terbaik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails