Pages

nuffnang x

Thursday, February 27, 2014

Tour guide Bandung aka supir Bandung

Entry ini khas untuk mempromosikan Pak Iman...kalau tak best saya tak buat promosi ye...saya percaya dan saya yakin lalu saya kongsikan dengan reader yang lain...

Macam biasa kalau nak ke Indonesia kami cari supir merangkap tour guide sekali...lepas khatam thread bandung dekat forum cari maka usaha mencari supir diteruskan..ada beberapa kenalan suggestkan sorang brother ni namanya Pak Iman...kalau korang search dkt google boleh jumpa testimoni utk blogger yang dah gunakan perkhidmatan supir pak iman ni...tip top wa cakap lu..(kenapa entry berbau bahasa indonesia...sebabnya baru balikkan..terbawak2 la pulak..sib baik tak bagi lecture dlm bahasa Indonesia)

Macam mana ghupanya pak Iman...sat na...cek uploadkan gambaq

ha ni la pak Iman..supir kami...memang mesra dengan budak2...kimi suka sangat...siap suruh pak iman dukung dia lagi...mama ko plak yang segan...dia panggil kimi HAKIM...sampai mesia kami pon panggil kimi HAKIM...kalau part shopping senang la sebabnya dia akan tolong tengokkan kimi sementara mak pak kimi memilih barang...

Selain jadi supir dia jadi photographer jugak...ha serba boleh..takdela gamba apak kimi asyik miss jek...

Pak Iman orang sunda...kalau atuk dan nenek kimi puas ati dengan service maka dia memang terbaik la saya jamin pak iman ni memang tip top..macam kami ni main pergi jek..orang lain dah susun2 itinerary bagai kan...kami main redah jek..cuma bagi tau pak iman tempat2 nak lawat nanti pak iman akan susunkan...setakat ni kalau pergi 5 hari 4 malam memang boleh cover suma tempat.

Perkhidmatan pak iman IDR500,000 utk satu hari...takde cas tambahan ok...ko nak balik pukul 10 malam pon boleh...cuma untuk beberapa tempat kena bayar extra sikit la contohnya kawah putih...jauh wooooo...memang patut la dia mintak lebih sikit sebab kena lalu highway...dan dekat bandung ni semua kena bayar tak mcm dekat bukit tinggi padang....masuk jek parking kena bayar..nak masuk simpang orang tolong jagakan mcm polis trafik pon kena bayar...semua tu pak iman bayarkan sebab dah termasuk dlm cas IDR500,000 sehari..takde la mahal sebab pak iman ni punctual orangnya + jujur...kata nak start jejalan pukul 9am pukul 9am la dia dah terpacak depan hotel..

Kalau rasa tak berapa berkenan dengan makanan sunda boleh ajak pak iman cari makanan padang...mak ayah aku gila masakan padang..masakan sunda tak berapa sangat...pak iman ni pon gigih la tolong cari..ko cakap jek dekat pak iman ko nak gi mana insya allah kalau kena dengan tempatnya dia bawakan...

masa dekat tangkuban perahu mam dengan boss besar nak makan...kami ikutkan jek...jadi kami singgah di sini...pak iman akan follow ke mana sahaja kita pergi..rasa selamat la sikit sebabnya ada beberapa tempat orang berjualan akan ikut jek kemana kita pergi...asyik suruh beli barang jek..tapi kalau orang local ada contohnya supir kita tadi dia takkan berani nak lebih2...kalau orang tu asyik promote nak suruh beli key chain jek aku lari sebelah pak iman...tapi lastly cair jugak...bukan setakat aku jek cair dengan atuk2 kimi pon cair..mana taknya siap kuar dialog..."tolong neng...saya orang susah neng...seminggu sekali baru dapat berjualan di sini..tolong neng..enggak mahal ni..tolong saya neng..saya orang susah.." haaaa...ko mampu..aku idak la..

pak iman tak bawak ke kg daun sebab dah lewat kami makan kat sapu lidi..ok jugak sonok bangat...time makan kami suruh dia join sekali..masa makan ni bagus kalau nak belajar sejarah bandung...sambil makan sambil bercerita..ko tanya pak iman jawab..hehehhe

tengok la ni betapa mesranya kimi dengan pak iman..yang ni mcm tak caya jek sbb kimi ni memilih sikit orangnya

masa pergi kawah putih time tu hujan...pak iman kata..jangan risau buk..saya ada bawakan payungnya...ada dua semuanya...ha...save..save..takyah sewa payung...kalau tak satu payung kena seewa IDR10,000...kat sini semua bayar yer..aku ingatkan sekali lagi

bila dah ada yang tolong ambikkan gamba barulah cukup korum nya...

Jadi untuk yang nak cari supir semasa di bandung aku suggestkan blh contact pak iman..no nya seperti dibawah...

Pak Iman Darmawan no 006282127088629 / +628889418399 atau email ke dserila@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/darmawan.iman.3


Kalau tak reply email call jek terus...kata dapat nombor dari ibu ayah hakimi...mesti dia ingat..ok entry lengkap nanti2 ye...




7 comments:

iman darmawan tourtravel said...

Salam

iman darmawan tourtravel said...

Whatsapp me
+62-888-9418-399

NadzirahRahman said...

Tolong whatsapp sy untuk entrynya..sy akn ke bandung 06/2016...+601127774064

atoyissan said...

Nadzirah rahman blh wasap terus pak iman minta quotation

Zarif Fikri said...

Pak iman best... sy dh penah gunakan khidmad pak iman.. pak iman ni org yg senang... klu kita nk kemana2 dia akan cadangkan tempat yg tk buangkan masa.. pak iman best!!!

omegajaya tour said...
This comment has been removed by the author.
iman darmawan tourtravel said...

salam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails