Pages

nuffnang x

Thursday, January 21, 2010

sekali terasa malas daaa...

hari ini adalah hari yg sangat malas...hari yang malas atau aku yg pemalaskah? hahahah sama sajalah..terasa malas sekali utk masak sbb makanan semalam yg terusik hanyalah ayam goreng jek..hakimi sorang jek yg makan nasik sementara mama dan abah mentekedarah char kue teow..dan utk julung2 kalinya terasa malas lagik nk masak lantas terus melahap magee kari yg kali nih dh 2 ari berturut2 aku lunch magee jek..

ups jap..naper kat skrin laptop nih de garisan nih..haaa..nk marah lah ni..ni tak lain tak bukan nih keje kimi lah ni..de la dlm 5cm..hangin lah nih..sib baik kimi dh gi nursery klu tak mau nyer kena jerkah nih..laptop nih baru nk masuk setahun jagung..dh jagi cenggini..huwaaaa..nk laptop baru..

dlm masa bermalas-malasan..terpanggil utk tgk website tumble tots..mmg menarik..rasa nk masukkan kimi jek tp bila dh tgk fee dia cm terpikir 8-9 kali kan hahahahha...correction ello bukan kedekut k tp dr hasil google aku fee dia utk satu sem dekat 1400++ tau..cm nk sekolahkan anak aku kat ipta jek bunyinyer..aku yg kat ukm nih pon satu sem 2400++ tu pon kpt yg bayarkan muahahahahh...tp still berminat dgn smart reader utk toddler tuh..tgk le dlu cm ne..lepas 3thn baru hantar kimi atau nk hantar sekarang..tp klu dipikir2kan balik rasa cm dlu aku gi sekolah tadika jek..tu pon masa 6 tawun..sekolah rendah dan sekolah menengah..takder fak duduk asrama..pastu ke um pastu ke ukm dan sekarang ukm balik..hmm..rasa cm tak perlu kot hantar kimi ke stu sbb dlm masa 2-3 thn nih baik aku sendiri yg ajar kimi kat umah (berangan..abah kata hangat2 taik ayam..at least hangat la kejap kan) ..hahahah..tah la tp stil tgh dok pikir2 lagi nih..nnti ler akan ku renung2kan

ok masa utk bermalas2san dh abis mari kita sambung blk wat programming sambil menikmati cadbury bar yg disorokkan dr kimi...

mamat nih dh semakin pandai bergaya depan kamera..
jangan tak caya dia blh wat willy dengan hyppo nih pas tuh melalak nangis
sbb kepala terantuk kat lantai..tiap kali klu naik hyppo pas tu dengar nagis2
dr dapur lagi mama blh agak " bah..dia wat willy lagi ker...."


tiap kali abg surf internet dan tiap kali itew jugak kimi nk duduk satu kusi dgn abah..
tak pon paberet spot dia atas meja tepi tingkat tu..klu kata kimi senyum nk ambik gamba nih
kimi akan sengetkan pala cm gitu..budget hansom aa tu..ahahah

1 comment:

Mrs Hafiz said...

die ikut makngah die suke senget pala tangkap gamba.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails