Pages

nuffnang x

Thursday, April 29, 2010

anger management

this is my tip tp blh dipraktikkan kepada pasangan masing-masing..terutamanya bagi mereka yg cepat marah dan lambat sgt nk cool..yes..berbeza dengan toy..dia kalau marah cepat jek cool..siap blh buat lawak lagi..

------------------------------------------------------------------------------------------------------
scenario 1: katakan lah anda sekarang tengah marah tahap gaban ni..dh tak blh nk cool lagi dah..dan pasangan anda tu takde dekat depan anda

suggestion: cuba-cubalah duduk relax..bukak laptop..bukak winamp..cari balik lagu2 masa korang2 berchinta dulu..then baru le recall balik setiap moment2 yg lepas..(tu la penting nya simpan lagu2 lama)

other suggestion: kalau lagu pon tak berkesan..bukak la folder lama2 yg ada gamba2 korang bercinta dulu..haper..gamba pon takder..kalau takder jugak boleh la bukak balik surat cinta korang itu..haper..takkan takder..yg takde tu buat-buat ader jek la

------------------------------------------------------------------------------------------------------
scenario 2: katakanlah anda sekarang ni tengah marah dan pasangan anda tu ada dekat depan mata anda..

suggestion: apa yg perlu anda buat..silalah..nyanyi di dalam hati yer..lagu2 cinta korang yg ada dlm koleksi winamp tu..hhehehhehe..walaupun suara tak sedap hanya korang saja yg blh dengar...tp kalau dh nk lagi cool korang silalah nyanyi kuat2 sampai suami korang dengar

*kalau nk lagi berkesan si suami perlulah gunakan taktik suruh anak yg pujukkan..contohnya..kimi kata .."..ammmaa..ammmaa" (sambil dtg dekat2 mama dan peluk mama)..huh..sungguh tak aci..blh pulak pass kat anak suruh pujuk

tips yang berikutnya akan disambung kendian....

picture taken from  
onlyhealth.wordpress.com/2009/11/
[29 april 2010]

2 comments:

AiZ said...

hikhik... tak tahan tips last tuh... suruh anak tolongkan... hikhik


komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>Sebab-sebab Blogger takde Idea nak tulis Entry



atoyis said...

aiz..ha tu la pasal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails