Pages

nuffnang x

Tuesday, June 12, 2012

Kadang-kadang rasa macam kanak-kanak ribena la pulak!!!

Pernah tak anda rasa sebegini:

1. Bila masuk kedai buku. Aiiii..comelnya sticker tu..ada gamba watermelon, ada orange, waaa, chantek nye. Owh yang tu lagi cantik strawberry dia timbul-timbul (ni jenis sticker yang tebal skit tu. Ada emboss effect tau (sambil geget kuku - demm..yang ni aku tak buat ok, jgn memandai-mandai bayangkan). Kalau jalan sorang-sorang tak kesah lagi. Layan sume. Silap haribulan aku beli sume tu. TAPI kalau jalan dengan apak Kimi kena kaber line. Matikla mak. Nanti kena perli. Auwww tak sanggup noks. Kekadang terbabas gak. Apak Kimi sound "ma..tuk sapa tu?nak tampal kat laptop ke?" auwwww..dengan pantas omak kimi jawab " err..err..utk Kimi le, lekat-lekat kat buku". huh sib baik aku tak rembat sticker princess-princess takkan dia caya Kimi layan princess. TAPI bila balik ghumah, anak betuah ni pegi lekat kat tangan. "ma tangan ni ada kuasa" hmm yolah tu. Lepas tu kimi request "ma..pasni cari sticker robot-robot pulak tau. lawan-lawan". "errrr...tak layan la sticker robot-robot. ape celop. gi la request kat abah nunnn" jawab omak Kimi dalam hati.

2. Bila masuk living cabin terus rasa nak duduk dalam tu lama-lama. Waaa.. chantik tau notebook ni. Ada ribbon. Kalau buat ambik nota rasa-rasanya prof KO ckp pape tak. Paling kurang mesti dia ingat Kimi punya. Ahh..ambik jek la. Chantik tau. Berpinar mata ni. Bila jalan depan sikit. Mak aih eraser ke ni. Awat chantik sangat. Jalan lagi, mak datuk kalau aku simpan kotak ni timpa-timpa atas meja mesti makan ati apak Kimi kan. TAPI biasanya den sorang jek yang layan living cabin ni. Apak Kimi standby dok kat luar jek. kalau tanya dia mesti jawab "tau awak suke tengok menda-menda tu, abg jaga Kimi ek, nnti frame pecah" waaa..romantik. takut kimi pecahkan frame ke sebab takmo layan I suke beli benda bukan-bukan. hahahhah..ok eraser tu aku tak beli. kena tapis. sebab stationary kalau lain skit dari yang lain selalu kena rembat dengan kimi. Lastly omak Kimi gak yang kalah.

3. Yang ni dah lama skit tak buat. Beli jajan yang sewaktu dengannya. Sekarang kena control sebabnya Kimi ada. Ko ingat aper? jajan pon kimi boleh rembat tau. Takde feel makan share-share ni. Lagi pon Kimi dah la keding. Kalau makan jajan aku takut jadi cm omak dia dolu-dolu. sekarang kalau nak beli kena sorok-sorok. Paling ok pon bli mister potato jek. Lama dah den tak makan twisties. Makan corntos. Makan golden ring yang bila makan tangan sume tukar color orange.

4. Beli barbie doll. Tettttt...yang ni takde alasan. Kalau dulul-dulu boleh jugak la cari alasan belikan untuk athirah. Temankan athirah main. La ni maksu tu dah 16 tahun. Dah tak main barbie dah. Yang boleh usha-usha adalah patung ultraman untuk Kimi jek. Ikutkan ati nak gak tukarkan costume ultraman tu. kasi ropol-ropol. TAPI takut gak kena fire dengan Kimi. "mane ade ultraman pakai baju ropol-ropol ma..ini baju girl ma.." aisehhh..tak boleh ke. Dulu-dulu ada jek ultraman girl. kenapa sekarang ni tak de lagi. haih....

Kadang-kadang jadi kanak-kanak ribena ni best gak kan. Lupa sekejap masalah dunia.

4 comments:

ros maisara said...

forever love cutie things..hehehe

atoyis said...

ros: agree

♥MAMASYAZA♥ said...

senyum sowang2 baca n3 ni pasal akak pun masih beli sticker katun2 ni...pelekat dlm diary kat ofis, nampak menarik ckit

atoyis said...

mamasyaza: gud idea. best2 nanti kite bli lagi ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails