Pages

nuffnang x

Thursday, August 02, 2012

Botak

15 Syaaban 1433 (14 july 2012; 8pm) mama dan abah decided utk kerat rambut kimi..kita kasi kerat terus..kali ni trim smp botak..sepanjang umur Kimi 4 tahun ni kali ke-dua Kimi botak..1st time masa umur 2 bulan dan 2nd time masa kimi umur 4 tahun

Dear Kimi, (utk tatapan anakanda Harith Hakimi pada masa hadapan)

Kimi ingat lagi tak waktu ni?
Kimi teruja sangat nak botak kepala
kimi kata best sangat
sebabnya abah pesan ultraman mana ada rambut
sama botak macam kimi

dekat playschool semua org panggil kimi botak
sampai teacher pon panggil kimi botak
(mama dgn abah lupa pulak pasal tu)
kami risau kimi kena buli jek sbb botak
tapi tak
kimi pegang kata2 abah
"ultraman mana ada rambut"
kimi admire sgt dkt ultraman tu smpkan kimi punya cita-cita nak jadi ultraman

abah kata potong botak supaya kimi nampak kuat
yeahhhh..yeahhhh kuat mcm ultraman
takde la sikit-sikit nak nangis
tapi hilangla jambu muka anak mama ni

rupa2nya orang botak ni kepala dia panas ek
mama selalu pegang pala kimi..best..rasa tajam2
sekali pangang dah macam anak orang lain dah
kena pandang kimi lama2 baru tahu oooo kimi

mama dan abah rindu nak tengok muka jambu kimi
cepatla panjang balik rambut..
lepas ni abah kata confirm tak potong botak lagi 
ngee... :)

kimi redha jek

dah macam ghupa pekan dlm drama itam putih (batu belah batu bertangkup)

time ni excited nak tengok rambut baru kimi

gatal..rambut masuk idung

botak sudah..kimi macam heran sikit..mana rambut..kenapa botak..tp kimi pegang kuat ckp abag "ultraman mana ada rambut" haaa..ko ado


botak mama yang rajin ngelat...(video bising skit sbb hujan lebat ya amat time ni)

3 comments:

umiyumi said...

waaa hensem la kimi. mmg dah ada rupa ultraman tu.. kalau ada raksasa datang ke sini boleh minta tolong ultraman kimi ya :D

Suliana Sulaiman said...

kak umi: sib baik dia tak mintak cat muka color merah cm ultraman

Min Aina Ila Aina said...

Bebudak baya ni kalau potong rambut pendek ala askar memang nampak muka nakal. Sofiy pun kalau rambut dia panjang sikit je orang dah tanya boy ke girl? Adei..jambu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails