Pages

nuffnang x

Thursday, August 09, 2012

kad raya lagi berharga..huk..huk..huk

sejak dunia di hujung jari semuanya pakai klik..klik..klik jek kan..

dah takde lagi terima kad raya dr rakan2..owh lupa ada..setiap tahun kalau bukak pigeon hole kat opis dpt la kad raya dr datuk vc...sian..tu jek la satu satunya kat raya yg ado..kalau dulu sibuk nak beli kad raya bagai kan..

owh harga kad dkt pasaran skang pon dh mahal..ke sbb aku gi bli hallmark nye card tu pasal la mahal..

ni kad raya hallmark..satu kad dekat tujuh hinggit..
kalau dulu masa kecik2 siap gantung2 kad lagi..ghumah yg banyak kad kira gempak sgt la kan..tiap2 hari dlm bulan posa tunggu org bagi kad..ayah den siap tempah kad yg sendiri lagi nak bagi dkt member2 dia..wa..semangat2..tapi bila tanya balik kat ayah kata dia..sekarang ni org bagi ucapan pakai sms jek takyah kad2 lagi..owh..atuk advanced sudah..

paling best kitaorg pernah buat pegi dkt alang sendayu (gombak batu 12) cari ranting pokok pastu balik ayah cat kitaorg gantung kad raya..ayah decorate letak bunga2 bagai..letak pasu peh tu letak dlm ghumah..kat umah atuk plak dia tampal kad2 raya pemberian anak2 kat dinding buluh penghadang ghumah..ha ko ado..

skang ni takkan nak tampal email2 member2 sume kan..maunya apak kimi kata bini eaa buang tebiat..

owh masa tu ingat lagi kalau gi umah org tengok ada kad raya yg boleh bunyi2 tu abis gempak la..selak jek kad ada lagu raya..owh suke...kanak2 ribena betul la waktu tu..



2 comments:

umiyumi said...

kat sini lagi lah, tak ada jual kad raya pun. sedih tauuu :p

Suliana Sulaiman said...

kak umi: siannya..buat la satu..hand made tuu... :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails