Pages

nuffnang x

Wednesday, November 07, 2012

perfume mempengaruhi mood???

1st perfume yg apak kim hadiahkan 10 tahun lepas ada lagi dlm simpanan i..ye tak abis..ada la suku lagi..bau dia everlasting..clinic happy heart..kata opismate aku dulu..bau perfume su tertinggal dkt belakang tp tuan dia dh jln kedepan..apak kimi suka sgt bau ni..fresh kata dia..ada bau limau..auwww..time tu kan tgh bercinta jd aku redha jek la bau apa pon yg dihadiahkan..buta mata tol..gile tak gile tp ada lagi suku botol setelah 10 tahun berlalu..tok cik pernah try dia kata best la..satu hari observe student dkt padang tp bau dia tak ilang lagi walaupun dh petang..kalau guna clinique ni mesti teringat waktu berchinta..ye..bau perfume pon mcm dengar lagu..kalau nak mengimbau kenangan 10 tahun lepas aku spray clinique ni..

happy heart 

Then masa tgh complete master housemate aku bagi miniature gucci ency me..luv it..suke..aku kan cheapskate..nak bli ori tak mampu..jd ira yg baik hati adiahkan aku miniature..tq ira..suke akhak ko ni..dan sebab cheapskat punya pasal aku pon gi bli perfume tiruan tu..bau sama gak tapi tak setahan yg ori..bau ni still ada memori time berchinta..ye ah time nk abiskan masterkan aku lum kawin..time tension ajak apak kimi kuar..konon nak release tension aaa..gi ah window shopping..window jek mak cheapskate..hahahah...rindu bau ni..lembut..bau ni mengimbau kembali kenangan hidup zaman bujang..huh bujang senang..kui..kui..kui
envy me

time nak kawin dulu i request nak dkny be delicious..sweet jek bau dia..bau apple ijooo tu..jgn muntah ijoo sudah..zaman memulakan idup bersama..suka duka gaduh gelak ketawa..zaman berlulang dr bukit beruntung ke tg malim..zaman baru kawin..time ni kimi tak wujud lagi...tp perfume ni tak bertahan lama sbb berebut dgn apak kimi..apak kimi pon guna haper..eiiii..katanya bau dia unisex..patut pon perfume aku abis awai..weiiiiii

be delicious - green apple

apak kimi ni main guna jek kan..padahal saing be delicious ni dia pon ada red apple tau..perfume aku dia guna..red apple apatah lagi...tp den tak bape blh masuk bau apple merah ni sbb bau dia lagi maskulin..time tu baru pregnant kan kimi..1st trimester..alih2 apak kimi yg bedal dua2..mak tolong bau jek sambil muntah-muntah..huwaaaaa....

be delicious - red apple

lepas kawin dh takde masa nak spray sana spray sini..guna miniature jek..mmg dh tak beli perfume lagi..sampai lah masa pegi perth tahun lepas..dan berkenan dekat lulu castagnette ..

lulu forever

bau dia setappppp..sweett..tak kuat sgt..takde la kalau aku pakai bau dia tertinggal dkt belakang lagiiii...byk lagi kot dlm simpanan sbb aku bukan jenis spray2 wangi2 ni nak kuar..tp lulu ni mmg mengimbau kenangan sepanjang phd dan perth...eiiii suke..

kalau teringin nak special2 mood aku carik balik perfume2 ni..spray sekali dua..kalau setakat nak kuar sesaja aku spray miniature guess atau versace tu pon pala poning2..

tapi bebaru ni maksu bagi abdul samad al-quraishi..mak setap bau dia..calit sekali bau dia melekat smp ke keyboard tau..ye la aku calit kat pergelangan tangan..esok aku perasan bau dia ada lagi..yg ni special edition..kalau kamoo ke mekah buat umrah blh la belikan utk kenkawan atau sedara mara sebagai cenderamata..best bau dia..abdul samad alquraishi ni kat tempat lain tak ada..botol mcm minyak atar tp sekali dengan casing kotak kayu..exclusive..jap aku google gamba ada tak..kat sni ko nak perfume yg cam mana..dr murah sampai ke ribu riban pon ada..ko nak bape ml nnti dia akan transfer dlm botol2 dia..cm giteww..

abdul samad al-quraishi

lebih kurang cm ni la packagging dia..aku malas nak snap gamba..nnti kalau rajin aku review ye..ko calit sedikit bau dia tahan sampai mlm..

masa bercinta dulu apak kimi pernah tanya.."you pakai perfume apa yerrr.."

hahahha aku kan cheapskate..aku pakai perfume yg RM5++ tu pon kalau aku ingat..ape ke nama tah perfume dia tu..waktu tu kan sume kena catu..nak harapkan duit ptptn bape la sgt..nak2 lagi aku dapat half jekkan..tu pon lepas spray dlm dua jam ilang la bau dia..kalau ada bau pon body odor aku kot

lepas kawin 3 tahun baru apak kimi revealed maa i suke bau body odor youu..tak perlu pakai perfume..kalau blh shampoo rambut pon jgn tukar..i nak bau ni jee..mau yg sama mcm dkt um dulu..tp bezanya dkt um dulu blh bau dr jauh jekkkk...

hahahah cm ni pon blh..tp bukan le bau lepas aku bersukan ke apa kan..natural body odor..yg selalu melekat dkt cardigan aku tu..tu pon blh..tp aku try gak bau takde pong bau pape..untung la bah..mesti jimat duit you kan takyah blikan i perfume..






4 comments:

umiyumi said...

Wah untunglah su, takyah beli perfume mahal2 pun takpe kalau apak kimi suka natural body odor. hehehe cam ni busyuk masyam2 pun ntah2 lagi wangi bg dia :D

Suliana Sulaiman said...

hahahah..yg untung nye apak kimi la..selamat duit dia

Min Aina Ila Aina said...

Baca entri rasa macam ada yang kurang sebab tak dapat bau..hehe.

Saya pun suka tukar-tukar minyak wangi. Setakat ni belum pernah beli yang ori ratus-ratus tu. Semuanya yang palsu. Paling-paling pun Avon. Tapi yang mengimbau kenangan dan paling selesa pakai jenama Safi (Mentari).Murah tapi saya suka..hehe.

Suliana Sulaiman said...

Kan...kekadamg th yg murah tu pon dh cukup selesa...su pon main belasah jek kekkadang tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails